Mojfaks.hr u Vijesti

'Čuvanje smještaja' po posebnoj tarifi! 2 SC-a u Hrvatskoj već donijela odluku o spuštanju cijene sobe na 100 kuna

Sredinom tjedna Ministarstvo zanosti i obrazovanja poslalo je priopćenje o odluci da studentskim domovima osigura veću subvenciju, ali pod jedinim uvjetom: da u travnju studentima koji trenutno ne borave ondje nego su se vratili kućama naplate samo 100 kuna.

3. travnja 2020 12:45
'Čuvanje smještaja' po posebnoj tarifi! 2 SC-a u Hrvatskoj već donijela odluku o spuštanju cijene sobe na 100 kuna

'Čuvanje smještaja' po posebnoj tarifi! 2 SC-a u Hrvatskoj već donijela odluku o spuštanju cijene sobe na 100 kuna Foto: MojFaks

U nekim studentskim centrima nisu dugo razmišljali pa je vijest o umanjenju cijene smještaja za one koji ga trenutno ne koriste zbog povratka kućama stigla već drugi dan nakon pripćenja iz MZO-a.

"Čuvanje smještaja" po posebnoj tarifi u Splitu i Rijeci


Već 2. travnja studentski centri Splitski i Rijeka obavijestili su svoje korisnike - koji trenutno ne borave u svojim sobama - da će ovaj mjesec morati izdvojti samo 100 kuna za stanarinu za takozvano "čuvanje smještaja", kako su to nazvali u splitskome SC-u.

U Rijeci je situacija malo kompleksnija pa su iz Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci objavili da će se plaćanje naknada studentskog smještaja odvijati se na sljedeći način:

Studenti, korisnici smještaja SN "Trsat":

- Studenti koji su koristili sobe do 15. ožujka, plaćaju pola naknade za smještaj u dvokrevetnoj sobi u SN "Trsat" uz dokaz da nisu boravili ostatak mjeseca. U tom slučaju, odluka o paušalu se primjenjuje unatrag.
- Studenti koji su koristili sobe nakon 15. ožujka, plaćaju pun iznos mjesečne naknade za SN "Trsat".
- Studenti, korisnici smještaja koji u TRAVNJU, 2020. neće koristiti smještaj niti ulaziti u njih plaćaju paušal u iznosu od 100,00 KN. Ako navedeni student u TRAVNJU počne koristiti smještaj platit će naknadu kako slijedi:
- Ako ga počne koristiti prije 15. travnja platit će pun iznos mjesečne naknade, bez plaćanja paušala
- Ako smještaj počne koristiti nakon 15. travnja, platit će pola iznosa mjesečne naknade i 50,00 kn paušala
- Studenti kojima su stvari deložirane iz soba i pohranjene u prostorima SN "Trsat":
Za OŽUJAK, plaćaju pola naknade za smještaj
Za TRAVANJ ne plaćaju naknadu za smještaj
- Studenti koji su i dalje u domu i koriste smještaj, plaćaju ugovorenu cijenu

Studenti, korisnici smještaja SN "Ivan Goran Kovačić":

- Studenti koji su u ožujku preseljeni iz SN "IGK" u SN "Trsat" te trenutno koriste smještaj u SN "Trsat" plaćaju puni iznos mjesečne naknade za smještaj u smještajnim jedinicama SN "IGK" (stečeno pravo)
- Za travanj 2020. studenti plaćaju puni iznos mjesečne naknade za smještaj u smještajnim jedinicama u SN "IGK" (stečeno pravo)
- Studenti čije su stvari iseljene iz soba SN "IGK" te se nisu preselili u SN "Trsat" plaćaju za OŽUJAK pola iznosa mjesečne naknade za smještaj u prvoj polovici ožujka (stečeno pravo)
Za drugu polovinu ožujka i TRAVNJA ne plaćaju mjesečnu naknadu.

Odluke ostalih sveučilišnih gradova tek se očekuju.

L.B./foto: sz.uniri.hr

Još vijesti