Mojfaks.hr u Vijesti

Buduće radno mjesto studenata programiranja: Grade e-inkubator da se što više mladih vrati kući nakon diplome

'Kad već neki odu na fakultet u Varaždin, postanu programeri, želja nam je da te mlade obrazovane ljude vratimo nazad u Pleternicu, da im damo da kroz projekt e-inkubator nađu svoj poslovni prostor, da im pomognemo s umrežavanjem s drugim IT firmama na nacionalnom i svjetskom tržištu...'

20. veljače 2018 12:09
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Uz tri velika gradilišta u Pleternici koja su gotovo jedno uz drugo u samom središtu grada, na kojima se grade Trg bećarca, Multimedijalna dvorana i Srednja škola, ovih je dana otvoreno još jedno. Naime, radi se o početku izgradnje zgrade Pleterničkog e-inkubatora.

Nova poslovna zgrada, Pleternički e-inkubator prostirat će se na 417 m2 prostorne površine, bit će namijenjen poduzetnicima i IT tvrtkama. Projektom je predviđeno 11 ureda, 4 box ureda, dvije video konferencijske dvorane, virtualna recepcija, dvije arhive, skladišni prostor te kuhinja, piše pozega.eu. Riječ je o projektu vrijednom 8,3 milijuna kuna.

"E-inkubatorom želimo odgovoriti na izazove s kojima se suočavamo. Jedan izazov je niska poduzetnička aktivnost kojoj svjedočimo posebice u ruralnim dijelovima Slavonije, a drugi izazov kojem svjedočimo svaki dan je iseljavanje mladih, i to ne samo u strane zemlje nego i odlazak mladih na fakultete u druge gradove, a nakon fakulteta nađu radna mjesta u tim gradovima i ne vrate se nazad u svoje rodno mjesto. Kad već neki odu na fakultet u Varaždin, postanu programeri, želja nam je da te mlade obrazovane ljude vratimo nazad u Pleternicu, da im damo da kroz projekt e-inkubator nađu svoj poslovni prostor, da im pomognemo s umrežavanjem s drugim IT firmama na nacionalnom i svjetskom tržištu. Poduzetnik informatičar svoje poslovanje može voditi u bilo kojem kutku svijeta pa zašto ne i u našoj prekrasnoj Pleternici", naglasila je tada na predstavljanju projekta Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

Na upit vezan o početku izgradnje zgrade e-inkubatora gradonačelnica Jozić je potvrdila da su počeli pripremni radovi te naglasila kako će se početi i s rušenjem garaža koje se nalaze u dvorištu Gradske kuće. "Očekujem da će ozbiljna gradnja i iskopi ubrzo krenuti te da će se izgradnja odvijati u planiranim rokovima", dodala je Jozić.

Kroz projekt se daje poseban naglasak na razvoj IT tvrtki i primjenu suvremenih tehnologija, a izgradnjom e-inkubatora predviđena je kompletna opremljenost namještajem IT opremom za video-konferencijske dvorane i virtual recepciju te virtual office box urede.

L.B./izvor: pozega.eu

foto: Alex Kotliarskyi/Unsplash

Još vijesti