Mojfaks.hr u Vijesti

Dentalna medicina: uskoro novi studij na Medicinskom fakultetu u Osijeku

Svečanom sjednicom na kojoj je osnovan Zavod za dentalnu medicinu pri Medicinskom fakultetu u Osijeku, 8. srpnja započeo je prvi korak u osnivanju studija dentalne medicine u Osijeku, a koji bi trebao započeti u školskoj godini 2015.2016.

10. srpnja 2014 12:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studij dentalne medicine koji bi trebao krenuti sljedeće godine trajat će šest godina, a po generaciji bi se upisivalo oko 30 studenata. Nastava će se održavati u zgradi MEFOS-a, jer su prve tri godine gotovo identične studiju medicine.

Tako Osijek postaje četvrti grad u Hrvatskoj s ovom vrstom studija, za koji se vjeruje kako će poseban interes pokazati mladi iz regije, kojima će ovo biti najbliži takav studij u državi članici EU-a.

Posrijedi je ideja na kojoj kontinuirano radimo već posljednjih šest godina, pa smo u suradnji s Komorom doktora dentalne medicine na području Slavonije i Baranje prije nekoliko godina okupili mlade doktore dentalne medicine i pozvali ih da počnu polaziti doktorski studij na našem fakultetu kako bi stekli zvanje doktora znanosti. Također, u pregovorima smo s nekim doktorima iz Zagreba i Mađarske, koji će nam u danom trenutku biti na raspolaganju za držanje nastave, a za praktičnu nastavu koristili bismo i resurse Kliničkog bolničkog centra Osijek”, ističe dr. Aleksandar Včev, dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku.


L.B./izvor: Glas Slavonije
foto: sxc.hu

Još vijesti