Mojfaks.hr u Vijesti

Deset godina zatvora zbog špijuniranja cimera

Dharun Ravi, američki student koji je svog cimera snimao kamerom i snimke stavljao na internet te ih komentirao na društvenim mrežama, osuđen je na deset godina zatvora te bi čak mogao biti deportiran u Indiju iako u Sjedinjenim Državama živi još od malih nogu.

20. ožujka 2012 11:15
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Šijunirani cimer počinio samoubojstvo

Ravi je špijunirao svog cimera koji je bio homoseksualac. Snimao ga je svojim mobitelom i laptopom, točnije snimao je kako se cimer ljubi s drugim muškarcem te je snimke stavio na internet i vidjeli su ih na desetke drugih studenata. Na kraju se cimer, Tyler Clementi, ubio, a prije toga je ostavio poruku na Facebooku. Skočio je s mosta i utopio se.

Ravi je proglašen krivim po svim 15 točaka optužnice. Otac studenta koji je se zbog svega ubio je nakon presude rekao: \'Srest ćete mnogo ljudi u svom životu. Mnogi od njih neće vam se svidjeti, ali samo zato što vam se ne sviđaju, ne znači da morate raditi protiv njih!\'

Ravijev odvjetnik je rekao kako sve što se dogodilo nije bilo motiviano mržnjom prema homoseksualcima već su djela nezrelog djeteta.

Inače, Ravi i Clementi zajedno su dobili sobu i postali cimeri kao osamnaestogodišnjaci, brucoši.  No, ubrzo nakon toga Clementi je izvršio samoubojstvo. Slučaj je 2010. godine šokirao američku javnost te ga je komenitriao čak i predsjednik Obama. Od tada traje suđenje koje je završeno ovih dana presudom od deset godina zatvora.

N.LJ.J.
Foto: photoxpress.com


Pročitaj još...
Koliko pijani studenti koštaju zdravstveni sustav?
Studentica tuži fakultet jer joj cimerica uživa u previše seksa

Još vijesti