Mojfaks.hr u Vijesti

Dileme svakog brucoša prije preseljenja u dom: ove stvari nemoj nositi sa sobom

Kao što postoje osobe - hrčci koje skupljaju hrpetine beskorisnih stvari i time si zakrčuju životini prostor, postoje i osobe koje se ne znaju razumno pakirati. Ako i ti za vikend izlet spakiraš 2 kofera odjeće i šest pari cipela (nek se nađe), dobro razmisli kako se spakirati prije odlaska u dom ili unajmljeni studentski stan.

22. travnja 2015 17:21
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Neke stvari zbilja, ali zbilja, nije potrebno uzimati iz obiteljskog doma i tegliti u maleni sobičak koji će ti biti utočište sljedećih nekoliko godina...

Cijela kolekcija tvojih knjiga

Ako te knjige nisu usko vezane uz tvoj studij – nemoj niti pokušavati. Zbog silnih obaveza imat ćeš vremena za čitanje isključivo materijala vezanih uz pripremanje i polaganje ispita na svojim studijskim grupama. Čak i ako poželiš pročitati nešto drugo ili "lakše", uvijek to možeš posuditi iz knjižnice i vratiti kad pročitaš, a postoji i opcija e-knjige koju jako elegantno možeš "krcati" na svoj tablet ili Kindle čitač bez da zakrčiš cijelu studentsku sobu.

Jakne za sve sezone i prilike

Između semestara uvijek možeš skočiti kući i promijeniti garderobu u skladu s godišnjim dobima, a osim toga – sigurno ćeš i češće od toga juriti u obiteljski dom, a nema bolje prilike za mijenjanje komada odjeće koje više nećeš trebati, barem dok opet ne zahladi ili zagrije.

Hrpe i hrpe cipela

Ovo posebno vrijedi za djevojke. Japanke, sandalice, tenisice, štikle, čizme, gležnjače...tome nema kraja. Fakultet baš i nije modna pista – nekoliko cipela koje su dovoljno udobne i izdržljive da poprate svo "đuskanje" i jurcanje po kampusu, gradu i fakultetu bit će ti najzahvalniji odabir.



Tone sitnica

Možda i imaju sentimentalnu vrijednost, ali zbilja nema smisla uzimati sve one hrpe fotografija, slonića, plišanih medvjedića i skulptura od školjaka koje si nekad dobila od nekoga na nekom ljetovanju. Sve te to i dalje čeka kod kuće, neće nestati niti pobjeći (iako to mama koja posprema sobu i briše prašinu vjerojatno potajno priželjkuje).

Sve što nisi obukao/la zadnjih 6 mjeseci

Osim ako ne postoji neki razlog zašto toliko dugo čekaš da obučeš neki odijevni predmet, pravilo je da nikada nećeš obući nešto što nisi obukao/la u zadnje dvije sezone. Nemoj trošiti dragocjeno mjesto na takve stvari nego na one koje zbilja obožavaš i "drljaš" često.

Sve što je nedozvoljeno kućnim redom doma ili stana

Ne, psi, mačke, tvorovi i ostali kućni ljubimci neće ostati neotkriveni od inspekcije doma. Svog labradora ostavi kod kuće. Roditelji će se dobro brinuti o njemu.

L.B./izvor: Cambio
foto: Shutterstock

Još vijesti