Mojfaks.hr u Vijesti

Diploma više nije presudna: ugledna tvrtka daje šansu onima koji nisu 'zablistali' na faksu

Revizorska tvrtka Ernst & Young, tvrtka koja zapošljava najveći broj britanskih apsolvenata i diplomanata, objavila je da kriterij fakultetske diplome više neće uzimati u obzir prilikom zapošljavanja.

22. rujna 2015 18:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Tvrde da ne postoji dokaz da uspjeh na sveučilištu korelira s uspjesima kasnije u životu...

Ova ugledna tvrtka više neće uzimati prosječnu ocjenu tijekom studija niti opći uspjeh tijekom studiranja na fakultetu kao kriterij odabira zaposlenika. Na taj način, objašnjavaju, odlučili su dati šansu i onima koji možda nisu zablistali na faksu, objavljuje Huff Post.

Maggie Stilwell, menadžer ljudskih resursa, izjavila je da će se potencija kandidata testirati on-line testovima: "Akademska kvalifikacija i dalje će se uzimati u obzir i naravno da će ostati bitan faktor u procjenjivanju kandidata, ali više neće djelovati kao barijera za ulazak u tvrtku."

Ovu su odluku donijeli jer ne smatraju da postoji jasna veza između ocjena na studiju i kasnijeg uspjeha u životu: "Naše interno istraživanje provedeno na preko 400 diplomanata pokazalo je da je procjena isključivo na temelju akademskih uspjeha nedovoljno detaljna. Otkrili smo da prijašnji uspjeh u visokom obrazovanju nema čvrstih poveznica s uspjehom kasnije u životu."


foto: designtaxi.com

Ova tvrtka svake godine ponudi 200 pripravničkih pozicija, a novi kriterij vrednovanja kreće već od sljedeće godine.

Ranije ove godine, kompanija PricewaterhouseCoopers (PwC) također je izbacila bodove kojima se vrednuje akademski uspjeh (UCAS) kao kriterij zapošljavanja. Revizorska kompanija smatra da se prevelikim naglašavanjem akademskog uspjeha pri vrednovanju potencijalnih zaposlenika odbacuju osobe koje nisu imale jednake financijske uvjete za školovanje, a koje mogu jednako dobro, ako ne i bolje, obavljati određeni posao.

Istraživanje objavljeno prošli tjedan pokazalo je da djeca iz bogatih obitelji, čak i ako nisu posebno akademski nadarena, imaju 35% više šanse zarađivati bolje od inteligentne, ali siromašne djece.

L.B./izvor: Huffington Post
foto: Facebook

Još vijesti