Mojfaks.hr u Vijesti

Direktor Applea poručio studentima: život je važniji od posla

Glavni direktor moćnog Applea, tvrtke koja ima više gotovine od mnogih zemalja u govoru na dodjeli diploma na Sveučilištu George Washington imao je jednostavnu i jasnu poruku. Tim Cook studentima je poručio da nije dobro da sve žrtvuju za novac.

19. svibnja 2015 12:29
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

"Vaše vrijednosti su važne, one su vaša zvijezda vodilja. Posao poprima novo i važnije značenje kada osjetite da idete pravim smjerom. U protivnom bit će to samo odrađivanje posla, a život je prekratak za to. Ne morate birati između toga da radite dobre stvari i da dobro odrađujete stvari. To je krivi izbor", poručio je studentima Tim Cook.

Pojasnio je da je to lekcija koju je naučio prije 17 godina kada je upoznao Appleovog vizionara Stevea Jobsa. Kaže da ga je upravo on uvjerio da napusti Compaq i dođe u Apple, kompaniju koja se Cooku činila kao da je bez kormila. Jobs mu je rekao da će napraviti seriju proizvoda koji će promijeniti svijet.

"Uvijek sam mislio da je posao samo posao, a da su vrijednosti imale neko svoje mjesto. Mislio sam da za mijenjanje svijeta ima vremena, i da bih to trebao raditi u svoje vrijeme, a ne u uredu. No, Steve nije tako gledao na stvari, on je bio idealist."

Nakon što je 2011. preuzeo Apple nakon smrti karizmatičnog Stevea Jobsa, Cook je s vremenom postao sve glasniji zagovornik rješavanja društvenih problema. Pod njegovim vodstvom Apple \'gura\' korištenje energije obnovljivih izvora. Nedavno je ponosno izjavio da je homoseksualac, on je najmoćniji lider u poslovnom svijetu koji je izašao u javnost s takvom izjavom. Za sva ta njegova ostvarenja i doprinos javnoj službi sveučilište ga je nagradilo počasnim doktoratom.

Dakako, za kraj svog govora Cook je iz svog džepa izvadio iPhone i slikao studente.



L.B./izvor: 24sata
foto: screenshot/YouTube

Još vijesti