Mojfaks.hr u Vijesti

Dobar primjer iz Slavonije: Osječkim studentima humanitarna zaklada daje 15 stipendija

Zbog financijskih poteškoća studenti slabijeg imovinskog stanja često ne mogu završiti fakultet, a taj problem je prepoznao Osijek koji je odlučio pomoći svojim studentima te im osigurati bolju budućnost.

6. ožujka 2017 12:37
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zaklada Srce grada Osijeka osnovana je prije dvije godine, a osnovni joj je cilj pomoć djeci iz socijalno ugroženih obitelji i djeci iz obitelji u riziku siromaštva. Preko Zaklade Osijek je skupljao novce za studente slabijeg imovinskog statusa kako bi dobili stipendije i nastavili s obrazovanjem.

Prema pisanju portala osijek031, Zaklada dodjeljuje stipendije Osječanima koji studiraju na osječkom Sveučilištu te studentima koji studiraju izvan Osijeka ako je riječ o studijskim programima kojih nema u Osijeku. Prema ovom natječaju dodijelit će se 15 stipendija po 1000 kuna mjesečno na 18 mjeseci, 6 mjeseci ove akademske godine, a uz potvrdu o uspješnom upisu u višu godinu i za cijelu sljedeću akademsku godinu.

...50 kuna za lakše studiranje: Ako preskočiš par kava i ti možeš stipendirati osječkog studenta...


Osnovni kriterij za dobivanje stipendije je socijalni status i prihodovni cenzus - prihodi obitelji ne smiju prelaziti 1500 kuna po članu kućanstva u zadnja tri mjeseca. Dakle, obitelj s dvoje roditelja i dvoje djece mora zarađivati manje od 6000 kn mjesečno da bi mogli konkurirati. Ostali kriteriji su da djeca imaju minimalno dvije godine prijavljeno prebivalište na području Grada, da su redovno upisani u tekuću akademsku godinu na nekom od fakulteta te da nisu korisnici drugih stipendija, piše osijek031.


Izvor: Facebook@Zaklada Srce grada Osijeka

K tome, dobra je vijest to što svatko može Zakladi donirati novac ako želi pomoći studentima, a natječaj za dodjelu stipendija koji traje do 20. ožujka možete pogledati na linku.

Ivana Petrić
izvor: osijek031
foto: Pixabay

Još vijesti