Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Važnije od fakulteta! U ovoj zemlji studenti ne moraju na predavanja kad njihova repka igra na Svjetskom prvenstvu

MojFaks | Vijesti, 15.06.2018.Važnije od fakulteta! U ovoj zemlji studenti ne moraju na predavanja kad njihova repka igra na Svjetskom prvenstvu

Istinski ljubitelji i ljubiteljice nogometa nerado će propustiti koju tekmu propustiti tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji. Studenti u jednoj južnoameričkoj državi ne moraju brinuti hoće li im fakultetske obaveze zasmetati u praćenju prvenstva jer ne moraju ići na fakultet kada igra njihova repka.

Drugi najveći fakultet u Urugvaju odlučio je zaustaviti sve aktivnosti u trenutku kada urugvajski nogometaši igraju utakmice na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Studenti će tako moći pratiti sve utakmice koje Urugvaj igra protiv Egipta, Saudijske Arabije i Rusije, piše Sport klub.

Izvor: Pixabay

Prema pisanju Sport kluba, ured Katoličkog fakulteta obavijestio je svojih 10 tisuća studenata da će nastava biti suspendirana u danima kada igra urugvajska reprezentacija.

...Svjetsko prvenstvo vs. ispitni rokovi: Dalić ima svoju taktiku, a studenti svoju – otkrili kako uskladiti učenje i gledanje tekmi..."Glavna misija škole je da studenti budu svjesni realnosti koja nas okružuje, ali i da akademskim duhom također sudjeluju u društvu. Evidentno je kako je sport, a posebno nogomet, element koji definira nas Urugvajce i on donosi jedinstvo narodu koje je danas rijetkost", napisao je  drugi čovjek Katoličkog fakulteta Alvaro Pacheco.

Izvor: Pixabay

Budući da smo nedavno pisali o hrvatskim studentima te njihovoj taktici pripremanja ispita i praćenja tekmi na SP-u, vjerujemo da bi se i domaćim studentima svidjela ideja da ne moraju na fakultet ni učiti za ispite kad igra hrvatska repka.

Ivana Petrić
izvor: Sport klub
foto: Unsplash/Pixlr


Urugvajnogometnema fakultetanema nastaveSPSvjetsko prvenstvostudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se