Mojfaks.hr u Vijesti

Dobre vijesti iz Ministarstva: Napokon stigao odgovor o isplatama državnih stipendija

Stigao je svibanj, a ugovora na temelju kojih bi se trebao početi isplaćivati novac državnih stipendija još nema.

5. svibnja 2016 18:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nakon alarmiranja medija o ovom problemu koji muči više od 5 tisuća studenata koji su računali na ovaj oblik financijske pomoći, stigli su i konkretni odgovori iz MZOS-a.

U Ministarstvu su jučer, za središnji Dnevnik HRT-a, poručili da će studentske stipendije ove godine biti isplaćene oko polovine ili u drugoj polovini svibnja. "Od ponedjeljka će iz Ministarstva slati ugovore studentima i nakon toga kad vrate jedan primjerak, dobit će isplate", obećao je Srećko Tomas, pomoćnik ministra Šustara.

Unatoč ovim pozitivnim vijestima, neki studenti, poput Zvjezdane Klenović, smatraju da, da parafraziramo, "kasno Marko na Kosovo stiže" jer su novci studentima potrebni tijekom, a ne na kraju akademske godine. Zbog toga su se mnogi od njih zadužili, što u bankama, što kod prijatelja i članova obitelji.

Iako su u službenom priopćenju MZOS-a naveli da je prošle godine isplata krenula u svibnju, na društvenim mrežama pojavile su se fotografije m-banking transakcija koje pokazuju da su isplate prošle godine ipak krenule ranije - u travnju. Bilo kako bilo, studenti su i dalje skeptični pa su ovu vijest dočekali s nevjericom koja će nestati tek kad ugledaju dugoočekivane novce na svojim računima.

Prilog pogledajte ovdje.

L.B./foto: Shutterstock

Još vijesti