Mojfaks.hr u Vijesti

Više novca za više studenata: Broj stipendija uskoro raste s 5400 na 13 tisuća

Članovi Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu objavili su vijest koja će razveseliti brojne studente: broj stipendija povećat će se i to već sljedeće godine.

20. veljače 2017 13:25
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iz SZZG-a stiže dobra vijest: u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovorili su povećanje stipendija kroz sljedeće višegodišnje razdoblje.

"Tako će se sljedeće godine, umjesto dosadašnjih 5400 stipendija, podijeliti oko 13 000 stipendija. Također unutar iste kvote, 3000 stipendija bit će namijenjeno za STEM područje, a ostatak za socijalno ugrožene studente", objavljuju na Facebooku članovi Zbora.

Veći broj stipendija zahtijeva i bolji sustav kontrole i klasifikacije, stoge je istog dana, 17. veljače, na Rektoratu predstavljen Forum stipendija koji će se u budućnosti obuhvaćati sve stipendije na jednom mjestu.

Web aplikacija Forum stipendija dostupna je na mrežnoj adresi www.moja-stipendija.hr (radi povećanja vidljivosti dostupna je i na mnogim drugim mrežnim adresama: www.forum-stipendija.hr, www.studentska-stipendija.hr, www.stipendija.hr i dr.), na stranicama Rektorskoga zbora i svih sveučilišta, a obuhvaća cjelokupnu ponudu stipendija i sadržaje specifične za pojedino sveučilište ili veleučilište.

Aplikacija korisnicima omogućuje jednostavno pretraživanje (prema sveučilištu za čije su studente namijenjene stipendije, prema vrsti i razini studija, prema studijskome području, prema mjestu studiranja, prema vrsti stipendije i prema ciljnoj skupini), a uz svaku objavljenu stipendiju nalaze se detaljnije informacije o samoj stipendiji i poveznica na natječaj ili na stranicu na kojoj je informacija o dodjeljivanju stipendije objavljena.

Osim informacija o mogućnostima stipendiranja studenata, ova aplikacija sadržava i druge korisne sadržaje za buduće stipendiste, primjerice upute kako se pripremiti za intervju, kako napisati dobar životopis, što treba sadržavati motivacijsko pismo i sl.

Trenutačno je daljnji razvoj ove aplikacije planiran u smjeru uspostave registra stipendista, kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri izbjeglo višestruko stipendiranje, a cijeli proces stipendiranja bio transparentniji i pravedniji, objavljeno je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

L.B./foto: MojFaks

Još vijesti