Mojfaks.hr u Vijesti

Dokaz da postoji romantika: prakse parova zbog kojih ćete ponovo povjerovati u ljubav

Svaki par ima svoje male tajne kojima vezu održava na životu. Bilo da se radi o porukama na stolu, sitnim poklonima ili fotograiranju dok druga osoba ne gleda, navike ovih parova vratit će vam vjeru u ljubav, a možda i u Valentinovo.

13. veljače 2015 16:24
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

#1. Pripremim joj ručnik dok se tušira
"Volim joj ukrasti ručnik i staviti ga u sušilicu dok se tušira. Kad čujem da se tuš zatvara, znam da imam 30 sekundi prije nego otvori vrata tuš kabine jer miče kosu s lica. Zatim uđem u kupaonicu, umotam je u vrući ručnik i poljubim u obraz dok su joj oči još zatvorene zbog vode na licu i izađem van."

#2. Provodimo više vremena ujutro, čak i ako to znači da moram ranije ustati
"Moj partner ustaje oko pola 6 svakog jutra. Umjesto da ostanem u krevetu, probudim se i napravim kavu dok se on tušira. Zatim pijemo kavu i doručkujemo zajedno. Čini se kao sitnica, ali ovako nakupimo dodatnih 5 sati koje provedeno zajedno kroz tjedan i to su definitivno najbolji trenuci."

#3. Fotografiram je dok ne gleda, a onda joj fotografije šaljem tijekom dana

"Fotografiram je u svim situacijama, kad ne gleda i onda joj šaljem fotke tijekom dana. Tako iznenada dobije fotografije naše djece u igri, nas dvoje s nekog izleta ili nje u nekoj situaciji. Ne pretjerujem s porukama, uz fotografiju samo dodam "Ja sam sretan čovjek" i tako pošaljem. Nadam se da će tako znati da ju ne uzimam zdravo za gotovo."



#4. Plešem s njom

"Plešem s njom. Ne negdje posebno, ne mora to biti niti u javnosti. Samo počnem plesati s njom. Ponekad peremo suđe, a ja joj stavim ruke oko struka i počnem pjevušiti."

#5. Napravim popis onoga što voli pa mu to poklanjam s vremena na vrijeme

"S vremena na vrijeme mu poklanjam sitnice – zadnje sam mu poklonila mini Cadburry čokoladna jaja jer je rekao da mu je to omiljeni uskrsni slatkiš. Želim mu dati do znanja da uvijek mislim na njega. Nisam toliko osoba od riječi koliko od akcije."

#6. Pripremim joj četkicu za zube svako jutro

"Sve što napravim je stavim pastu za zube na četkicu, dodam malo vode i ostavim uz umivaonik. To je mala gesta kojom joj dajem do znanja da mislim na nju kad se probudim, prije spavanja i cijeli dan između. Ona to obožava. Ideju sam dobio od svoga tate koji je to isto radio za mamu 38 godina."

#7. Uvijek nađemo vremena za "razgovor u igluu"
"Pet minuta u danu sakrijemo se pod dekicom, pretvaramo da smo u igluu i pričamo o najboljim i najgorim stvarima koje su nam se dogodile toga dana. Vjerojatno je postojao razlog zašto smo počeli s tim, ali smo ga oboje zaboravili u međuvremenu."

#8. Imamo svoju "kutiju svađalicu"
"Neki to zovu kutijom svađalicom. Ponekad ju ljudi naprave na vjenčanju, ali možete ju napraviti i prvi put kad si izjavite ljubav. Pišite si ljubavna pisma i stavljajte ih u kutiju, zajedno s bocom vina. Čvrsto ju zatvorite. Kad se prvi put gadno posvađate, otvorite kutiju, natočite si vino, svako neka sjedne u svoj dio prostorije i prisjetite se zašto ste zajedno i koliko se volite."

#9. Ako je neki predmet poseban drugoj osobi, uvijek u rezervi imam još jedan par/primjerak/komad tako da ju mogu iznenaditi kad potroši/uništi/izgubi prvi
"Iznosila je omiljeni par gumenih čizama s kojima je obožavala skakati po lokvama. Naravno da nisu imali iste takve u dućanima. Kupila je nove, ali su joj nedostajale stare. Pretpostavio sam da će se s vremenom zaljubiti i u ove nove čizme pa sam kupio još jedan par i sakrio ih u kući. Nakon otprilike dvije godine poslala mi je poruku da je uništila svoje čizme. Kad sam se pojavio s novim parom koji sam čuvao cijelo vrijeme, skoro me ubila medvjeđim zagrljajem.



#10. Pišemo si poruke
"Imamo jako različit raspored na poslovima pa on odlazi dok ja još spavam. Zato mu svaku večer prije spavanja napišem neku poruku (smiješnu priču, crtež, zahvalu za nešto što je napravio jučer) i ostavim je kraj aparata za kavu. Tako ipak "porazgovaramo" ujutro. Zauzvrat, on napravi kavu da me čeka kad ustanem i razmakne zavjese da se probudim uz prirodno svjetlo.

#11. Uvijek joj dam zadnji zalogaj hrane
"Uvijek joj dam zadnji zalogaj hrane koju zajedno jedemo. Posebno ako se radi o desertu. Bez obzira koliko je slastan...inzistiram da ona uzme zadnji zalogaj."

Hoćeš li ti napraviti nešto posebno za svoju bolju polovicu ovog Valentinova?

L.B./izvor: Reddit
foto: Shutterstock

Još vijesti