Mojfaks.hr u Vijesti

Dosta joj je stanodavaca i najmova: Studentica živi u vlaku

I dok drugi studenti uskaču na vlakove da se što prije vrate svojim kućama, Leonie Müller ostaje u njima. To je zato što je već kod kuće!

24. kolovoza 2015 16:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studentica iz Njemačke ovog je proljeća ostala bez stana. "Sve je počelo svađom sa mojim stanodavcem", izjavila je za Washington Post. "Odmah sam odlučila da tamo više ne želim stanovati, a zatim sam shvatila: zapravo ne želim više nigdje drugdje stanovati."

Umjesto toga, kupila je kartu za vlak s kojom može uskočiti u koji god vlak poželi i voziti se cijelom Njemačkom. Müller pere kosu u wc-u vlaka i piše svoje eseje i seminare u vlaku koji putuje brzinom i do 300 km/h. Kaže da uživa u slobodi koju joj ovakav stil života pruža. "Osjećam se kao kod kuće u vlakovima, a mogu posjetiti i više prijatelja i gradova. To je kao da ste cijelo vrijeme na praznicima!", obasnila je.

23-godišnja studentica već je postala jako zanimljiv fenomen medijima, a pojavila se i u vijestima na nacionalnoj televiziji kao i na portalu Spiegel Online. "Čitam, pišem, gledam kroz prozor i susrećem ljubazne ljude cijelo vrijeme. U vlaku uvijek imate nešto za raditi", izjavila je za njemačku tv postaju SWR.

Financijski je na dobitku. Karta za neograničen broj vožnji koštala ju je oko 2500 kuna dok bi za najam stana morala izdvajati oko 3 tisuće kuna. No, jeftiniji život nije jedino što ju motivira: "Želim nadahnuti ljude da preispitaju vlastite navike i ono što smatraju normalnim. Uvijek postoji više prilika i mogućnosti no što mislimo. Sljedeća pustolovina čeka iz ugla – pod uvjetom da ju želite pronaći."



Müller najčešće putuje noću, no vlak ipak nije njena jedina kuća. Ponekad spava u kućama i stanovima prijatelja, rodbine i dečka.

Život na vlaku zanju ima i akademsku svrhu: svoj eksperiment dokumentira na blogu, a završni rad na fakultetu pisat će na teu osobnog iskustva nomada koji putuje vlakovima.

L.B./izvor: The Independent
foto: Facebook

Još vijesti