Mojfaks.hr u Vijesti

'Draga moja zamjeno': napisala pismo novoj djevojci bivšeg dečka

U pitanjima srca rijetko kada ima mjesta za mozak. Prekidi su neuredni, emocionalno iscrpljujući i kaotični, netko ih preboli lakše, netko teže, a netko nikada. Ova je djevojka primjer odmjerenosti koji teško da bismo mogli slijediti.

20. kolovoza 2015 12:52
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Možda ste očekivali da će novu djevojku izvrijeđati, otkriti joj prljave tajne o mentalnoj nestabilnosti i svim manama bivšeg, a njenog sadašnjeg, ali varate se.

Ovo je pismo, objavljeno na portalu Elite Daily, poput zen zagonetke: nagnat će vas da se zamislite i prisjetite svih prekida u svome životu. Biste li mogli biti ovako smireni i cool u obraćanju njegovoj sadašnjoj?

Evo što joj je bivša napisala.:

Draga zamjeno,

Nekoliko je stvari koje bih željala da znaš, s obzirom da si sada ti predmet njegove želje i ljubavi.
Neka te ne iznenadi brzina kojim ćeš se zaljubiti u njega i nemoj se opirati tome da mu se predaš. Bit će tamo i podržati te. Nemoj da te moja Facebook stranica zastraši. Imamo mnogo zajedničkih fotografija, ali koliko god mi bilo teško priznati, one su sad stvar prošlosti. Dosad je uklonio većinu njih.

Možda neće pričati o meni; nije o prekidu razgovarao sa svojim prijateljima, ne znam znaju li uopće. Bila je to prekrasna ljubavna priča iz prošlosti, ali ti si sada njegova budućnost.

Ne poznajemo se, a sigurna sam da me ne voliš. Kad sam saznala za vas čak sam ti malo i zamjerala, ali zapravo obje imamo nešto zajedničko što nas povezuje, priznale mi to ili ne.

Neću mu slati poruke niti \'lajkati\' objave na društvenim mrežama. Ne mogu ti odati svaku tajnu jer je i meni trebalo puno vremena da ih otkrije, ali samo vjeruj da postoje razlozi zašto ne govori stvari koje želiš čuti ili ne radi stvari koje bi željela da radi.

Razmazit će te s vremena na vrijeme, ali mudar je u trošenju: troši novac samo kad mora. Primijetit ćeš da se uzbudi poput djeteta kad su u pitanju neke stvari i čut ćeš smijuljenje u njegovom glasu. Saznat ćeš koji mu je najdraži film i natjerat će te da ga pogledaš s njime; ja nisam mogla, a da ne zaspem. Primijetit ćeš da voli gledati filmove više i od odlaska van.

Vidjet ćeš ga pijanog, a ponekad će se i naljutiti. Temperamentan je, kao što si sigurno primijetila, stoga nemoj to shvaćati osobno. Kad izjuri iz kuće, puti ga i vjeruj da će se uvijek vratiti nasmiješen i svijetlo-plavih očiju zbog kojih uvijek svraćaš pogled.

Kad se zaljubi u tebe, neka te ne zaboli kad zaplače jer postoji jedna stavr koja u njemu potiče te emocije. Kad se zaljubi u tebe, primijetit ćeš da bolje spavaš noću, a kad kiši njegov će dodir odagnati sve strahove.

Kad se to dogodi, gotovo da ćeš se radovati malenim stvarima kao što su šetnje jer će ti uvijek držati ruku, a ti ćeš rumenjeti jer ti nijedna rukavica nije tako dobro pristajala.

Učinit će što god zatražiš i svađat ćete se jako rijetko. Ne voli definirati stvari kao što su veza i osjećaji pa to nemoj niti očekivati. Znaj samo da te voli. Možda neće misliti na tebe u svakom trenutku, ali past ćeš mu napamet dovoljno često.

Ima veće snove no što ima samopouzdanja vjerovati u njih stoga će tvoj posao biti tak da mu svaki dan kažeš koliko je privlačan, pametan i sposoban uspjeti u svemu. Neće ti vjerovati, ali nemoj to prestati govoriti.



Pokazat će ti svijet u novom svjetlu i počet ćeš preispitivati stvari za koje nikad nisi ni znala da postoje. Ne zna kuhati – nemoj to očekivati od njega. Smijat ćeš se njegovim poštapalicama, a ako napraviš nešto što mu se neće svidjeti, podignut će obrvu i gledati te bez treptanja.

Kad izađete van, gledat će te kao da ste sami u prostoriji. Kad zaplešete, sve će izgledati savršeno. Neka te ništa od ovoga ne rastuži – voli ga kako zaslužuje. Pričat će ti o svojoj prošlosti i pogreškama, a tvoj je posao da mu uzmeš ruku i daš mu do znanja da ga ne osuđuješ.

Danas je bolja osoba zbog svega toga, a sviđaš mu se zbog prekinutih veza iz prošlosti. Nadam se da ćeš ga voljeti kako on to zaslužuje i nadam se da će te voljeti duboko kao što je volio mene. Nadam se da je iskren s tobom na način na koji nikada nije bio sa mnom, ali više od svega, nadam se da će ti pružiti bajku za koju sam jednom vjerovala da je moj život.

Također: Zapamti – nije da te ne volim, ali ako moram biti iskrena, ljubomorna sam na tebe. Pronašla sam prihvaćanje, ali sam u isto vrijeme sretna što će još netko imati priliku dožvijeti što sam i ja doživjela.

Nadam se da ćemo se jednom sresti. Kao što sam već rekla, imamo vezu koju ne dijelimo ni s kim drugime i sigurna sam da si divna osoba. On procjenjuje djevojku prije nego se zaljubi u nju i njen izgled. To je rijetka kvaliteta u muškarcu.

Tražim od tebe samo jednu stvar: Nemoj ga povrijediti kako je on mene. Vjerujem u karmu i vjerujem u ono što ljudi šalju u svijet, ali nikome ne želim tu bol, a ponajmanje njemu. Hodaš s muškarcem naših snova i iskreno to mislim kad kažem da se nadam da ćete uspjeti.

Bivša djevojka.


L.B./izvor: Elite Daily
foto: Gratisography

Još vijesti