Mojfaks.hr u Vijesti

Drastične mjere: zbog ispitnih rokova u čitavoj zemlji blokirali Facebook i Twitter

Većina primjeraka ispita koji su kolali on-line bili su 'lažni' i navodili su studente na pogrešne odgovore, izjavili su službenici.

23. lipnja 2016 16:29
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U čitavome Alžiru blokiran je pristup društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter kako bi se spriječio studente da varaju na ispitima. Vlada ove zemlje donijela je odluku da onemogući pristup društvenim mrežama nakon što su ispitna pitanja počela "curiti" na internet.

Ranije ovog mjeseca, policija je uhitila desetak osoba osumljičenih za objavljivanje ispitnih pitanja on-line, a sve kako bi saznali kako se to točno dogodilo. Nakon započete istrage, donijeli su odluku da potpuno onemoguće korištenje Facebooka i Twittera, kako putem internetskih veza i 3G mreža i usluga.

Ministar informacija i komunikacijskih tehnologija u nedjelju je izjavio da je "blokada društvenih mreža u rirektnoj vezi s ispitima" koji su započeli toga dana. Dodao je da je to napravljeno kako bi se studente zaštitilo od "lažnih" tema i krivih odgovora koji su počeli kružiti internetom.

Ostale internet usluge nisu kompromitirane što znači da studenti i dalje mogu dijeliti ispite međusobno, u privatnoj komunikaciji.

L.B./izvor: Independent
foto: Pixabay

Još vijesti