Mojfaks.hr u Vijesti

Druga vremena, druga zanimanja: poslovi koje je nemoguće objasniti roditeljima!

U posljednjih nekoliko godina pojavilo se nekoliko profesija i poslova koje je teško objasniti, a još teže shvatiti – pogotovo kada su u pitanju roditelji u poodmaklim godinama.

12. studenog 2014 16:07
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Razvojem tehnologije pojavila su se mnoga radna mjesta s kojima se roditelji u svojim mlađim danima nisu susreli pa stoga nije teško shvatiti zašto katkad ne mogu razumjeti o čemu se radi.

Upravo zbog toga je prošle godine LinkedIn pokrenuo tradiciju dana posvećenog roditeljima – organizirali su prezentacije kojima su željeli objasniti čime se njihova djeca bave. Istraživanje je pokazalo da jedan od tri roditelja ima poteškoće s razumijevanjem posla svoje djece. Ovo su neka zanimanja koja zbunjuju roditelje:

INVESTICIJSKI BANKAR
 
43% roditelja ne razumije o čemu se tu točno radi. Kako objasniti roditeljima: Spajanje ljudi kojim imaju novac s onima kojima je potreban, pomažući poduzećima pri izdavanju obveznica kao i u kupovini drugih kompanije. Hm, možete li ih kriviti što ne razumiju?

MENADŽER ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

50% roditelja ne zna što je točno posao ove osobe. Kako objasniti roditeljima: Koordiniranje intervjuima i filtriranje informacija koje se puštaju u medije s ciljem stvaranja što bolje slike o klijentima.

RADIJSKI PRODUCENT

51% roditelja ne može shvatiti koji je ovo posao. Kako objasniti roditeljima: Nadgledanje radio emisija, odabir glazbe, dogovaranje s gostima te spajanje slušatelja s voditeljima.

LEKTOR

59% roditelja ne razumije čime se lektori bave. Kako objasniti roditeljima: Pregledavanje članaka prije njihove objave, ispravljanje gramatičkih i stilskih pogrešaka te odabir naslova i fotografija.

MENADŽER DRUŠTVENIH MREŽA


61% roditelja ne kuži o čemu se tu radi. Kako objasniti roditeljima: Komunikacija s ostatkom svijeta putem društvenih mreža kao što su Facebook i Twitter u ime nekih kompanija.

Foto: Photoexpress.com
Izvor: BusinessInsider
I.N.



Još vijesti