Mojfaks.hr u Vijesti

Društvene mreže i prevare – saznajte vara li vas partner na Facebooku!

Iako su dobre i kvalitetne veze izgrađene na obostranom povjerenju, u partnerskim odnosima često postoji mala doza nesigurnosti i ljubomore.

27. kolovoza 2014 13:27
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ljubomora je prihvatljiva dok je u razumnim granicama, no što kada nas crv sumnje počne previše kopkati? Ako po prirodi niste posesivna i ludo ljubomorna osoba, a osjećaj nelagode vam ne da mira, možda se ipak nešto događa iza vaših leđa.

Kada se spomene riječ \'prevara\', većina ljudi pomisli na seksualni odnos s trećom osobom, no preljub se ne mora nužno dogoditi u krevetu. On može biti emocionalne prirode, a vaš se partner može zaljubiti u drugu osobu komunicirajući i putem društvenih mreža. Dapače, bilježi se sve veći broj preljuba koji su započeli \'nedužnom\' komunikacijom na Facebooku. Ako vaš partner radi nešto od ovih stvari, možda je vrijeme da se zabrinete.

#Toliko je zadubljen u tipkanje da vas uopće ne primjećuje

Normalno je da ne možete s partnerom biti u interakciji 24 sata na dan, ali ako vaša bolja/lošija polovica neprestano kucka po tipkovnici i ne pokazuje nikakvu želju za druženje s vama, situacija nije dobra. Ako uz sve to ne odgovara na pitanje s kime se tako dugo dopisuje, vrijeme je da porazgovarate.

#Poruke mu stižu u svako doba dana ili noći

Svatko od nas primio je poruku pijanog prijatelja u 3 ujutro ili daleke rođakinje iz Australije. Problem je ako poruke počnu stizati prečesto, a vaš partner odgovara na njih brzinom svjetlosti čak i u situacijama koje nisu prikladne; dok se ljubite, dok razgovarate ili ste intimni naprimjer.

#Skriva ekran
Jeste li doživjeli situaciju u kojoj ste krenuli poljubiti svog partnera dok tipka po kompu, a on je uspaničeno prikrio ekran ili okrenuo laptop? Ako vam ne naručuje rođendanski poklon ili zaručnički prsten, ovo je vrlo čudno.

#Ne smijete primirisati njegovom telefonu ili kompu

Ne slažemo se s navikama nekih koji kopaju po partnerovu mobitelu ili fejsu, ali jednako tako je čudno ako se vaš partner uzrujava svaki put kada se približite njegovom telefonu – skače, uzima ga, sprema ili se pravi da mu treba baš u tom trenutku? Takve reakcije su pretjerane i opravdano izazivaju sumnju.

#Napad je najbolja obrana

Nakon niza nejasnih i čudnih situacija, vi ga otvoreno pitate što toliko radi na Facebooku i s kime se dopisuje, a on vas počne napadati s izgovorom da ugrožavate njegovu privatnost i optuživati da ste posesivni? Ok, možda u igri nije treća osoba, ali definitivno je vrijeme za ozbiljniji razgovor.

Foto: Phtoexpress
Izvor: telegraf.rs
I.N.

Još vijesti