Mojfaks.hr u Vijesti

Outlet o kojem svi pričaju: prvi dućan u kojem se hrana i špeceraj prodaju i za 90% nižu cijenu

Nova lokacija u gradu Zagrebu koju će rado posjećivati i studenti!

16. rujna 2016 16:42
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Pratite kataloge i vrebate sniženja u velikim supermarketima ili shopping centrima? Ako i vi štedite i pazite na svaku potrošenu kunu, onda ćete sigurno s veseljem odšetati u novootvoreni dućan u Tkalčićevoj 4. Žabac Food Outlet prvi je takav dućan u Hrvatskoj.

Žabac vam nudi špeceraj (mješovitu robu) po nevjerojatno niskim cijenama – svaki dan. Pitate se u čemu je fora?

Potaknuti činjenicom da se u svijetu godišnje uništi ili baci oko 1,3 milijarde tona valjane hrane, a samo u Hrvatskoj oko 400.000 tona hrane koja nije došla do krajnjeg kupca, dvoje zagrebačkih poduzetnika pokrenulo je prvu hrvatsku "outlet" trgovinu hrane u kojoj se po povoljnim cijenama mogu kupiti proizvodi koji su tvornički višak, imaju neispravnu ambalažu ili im je rok uporabe pred istekom. Sva je roba, upozoravaju porketači, zdravstveno ispravna.


Supružnici Maja i Mario Žamboki, foto: Facebook

Idejni tvorac projekta Mario Žamboki kazao je u srijedu za Hinu kako se u trgovini Food Outlet - Žabac može kupovati hrana, sredstva za čišćenje, higijenu i slično po povoljnijoj cijeni od minimalno 50 do 90 posto od uobičajene cijene. Dodaje da se proizvodi nabavljaju od raznih proizvođača, a zbog velike potražnje u trgovini su uvijek raznoliki novi proizvodi, uglavnom poznatih brendova.

"S etičkog i ekonomskog gledišta uvidjeli smo da bacanje hrane nije prihvatljivo, jer si hranu neki ljudi ne mogu priuštiti, a iscrpljuju se i prirodni izvori, kao što je voda čime se zagađuje okoliš\'\', istaknuo je.

Usporedbe radi, u Žabcu trenutno možete kupiti Tutti Frutti piling za tijelo za 3,99kn, Elvita kekse s jogurtom za 2,50kn, Flips za 1,65kn, Grisko kikiriki štapiće za 8,50kn, Nesscaffe 3 u 1 za samo jednu kunu, Milford čaj od breskve za 6,99kn i brojne druge artikle po jednako niskim cijenama.

Ponuda se mijenja ovisno o otkupljenoj robi pa će vas svaki dan ondje dočekati nešto novo i povoljno.

Cijene i ponudu možete pratiti na njihovoj web, ali i Facebook stranici.

L.B./foto: Facebook@Žabac Food Outlet

Još vijesti