Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Dva domaća sveučilišta među 200 timova: Najluđe ekipe zagrebačkih i splitskih studenata krenule na putovanje života

MojFaks | Vijesti, 10.04.2018.Dva domaća sveučilišta među 200 timova: Najluđe ekipe zagrebačkih i splitskih studenata krenule na putovanje života

Preko 200 tročlanih studentskih ekipa iz 60 zemalja svijeta krenulo je 10. travnja u 12 sati na putovanje života iz pet europskih gradova: Madrida, Stockholma, Manchestera, Budimpešte i Rima. Bez novca i mobitela, koristeći jedino Red Bull kao sredstvo plaćanja, trebaju proputovati Europu i stići u Amsterdam do 17. travnja.

A među ovim odvažnim ekipama nalaze se i dvije hrvatske: splitski Faulty tim započeo je svoju pustolovinu u Manchesteru dok je zagrebački tim The Tryharders na put uspješno krenuo iz Stockholma, unatoč početnim problemima s propuštenim letom. Na putu do odredišta moraju se zaustaviti na kontrolnim točkama u šest europskih gradova, sudjelovati u raznim izazovima i izvršavati što više zadataka koji će im donijeti bodove i popularnost na društvenim mrežama, prijeći više od 1000 kilometara, a sve to mijenjajući limenke Red Bulla za hranu, prenoćište, prijevoz i ostale potrepštine.


foto: Faulty tim

Svoje putovanje ovjekovječit će objavljujući fotografije i videozapise na svojim profilima na www.redbullcanyoumakeit.com. U podršku navijača ovih simpatičnih i spontanih ekipa nimalo ne sumnjamo, a upravo podrška navijača na društvenim mrežama donijet će im dodatne bodove koji će im možda, osim avanture života, osigurati pobjedu i vrijednu nagradu.


foto: tim The Tryharders

Podsjetimo, Zvonimir Matić, Matej Samardžić i Alen Gačić čine tim The Tryharders koji predstavlja zagrebačko Sveučilište, a Marko Židić, Antonio Župan i David Vojak čine Faulty Team ispred splitskog Sveučilišta. Oba tima ističu spontanost i otvorenost za sve opcije kao svoje najveće kvalitete, a sebi su poželjeli samo dobar provod i uživanje u svakom trenutku, bez obzira na konačni rezultat. Hoće li uspjeti u svojoj namjeri? Hoće li stići do Amsterdama? Ne preostaje nam ništa drugo nego pratiti njihove dogodovštine na profilu Faulty Teama, profilu The Tryharders tima te Facebook stranici Red Bull Can You Make It? avanture. Sretno dečki!

Intervju s timom The Tryharders pročitaj ovdje, a intervju s ekipom Faulty Team ovdje.

Njihove pobjedničke prijave pogledati se mogu na linkovima:

The Tryharders
Faulty Team

PR tekst


Red BullCan You Make It?Faulty timtim The TryhardersKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se