Mojfaks.hr u Vijesti

Evo što treba studirati: ovo su ljudi koji imaju najveće plaće Hrvatskoj!

Analiza 1000 najbolje plaćenih zaposlenika u državnom i javnom sektoru otkriva da liječnici nisu najbrojniji samo među 100 najvećih plaća, nego da uvjerljivo dominiraju i među 1000 najbolje plaćenih u javnom sektoru.

2. rujna 2014 11:57
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Među 1000 najbolje plaćenih iz državnog budžeta u srpnju ove godine bilo je čak 705 liječnika. Najveća bruto plaća isplaćena u srpnju iznosila je, podsjetimo, 67.128,21 kunu i primio ju je liječnik zagrebačkog KB-a Merkur, dok je tisućita po visini plaća od 28.363,17 kuna bruto isplaćena zaposleniku osječkog Sveučilišta “Josip Juraj Strossmayer” piše Jutarnji list.

Druga po brojnosti skupina među 1000 najbolje plaćenih u javnom sektoru su suci i državni odvjetnici, njih 205. Zbroje li se te dvije skupine, ispostavlja se da među 1000 najbolje plaćenih u javnom i državnom sektoru ima 910 liječnika i pravosudnih dužnosnika.

Ostalih devedeset najbolje plaćenih među prvih 1000 čine piloti službenih zrakoplova, ministri, najviše pozicionirani saborski zastupnici te nekolicina zaposlenika sveučilišta.

\'Treba gledati samo osnovnu liječničku plaću i satnicu, a ne bruto iznose objavljene u COP-u\', izjavio je za Jutarnji list Ivica Babić iz hrvatskog liječničkog sindikata. \'Ovo je samo prašina u oči\', kaže.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto: Photoexpress
I.N.

Još vijesti