Mojfaks.hr u Vijesti

Fakultet: mjesto zaljubljivanja i stvaranja doživotnih prijateljstava

Brucoši koji će ove jeseni krenuti na fakultet mogu se veseliti sklapanju prijateljstava koja će trajati cijeli život, ali i zaljubljivanju u osobu s kojim će se vrlo vjerojatno i vjenčati, barem ako je suditi prema najnovijoj anketi.

28. kolovoza 2015 13:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naslov vam možda zvuči kao neka patetična reklama za prednosti studentskog života i period studiranja, ali radi se o zaključcima sasvim ozbiljnog istraživanja (ok, relativno ozbiljnog istraživanja).

Sveučilište u Surreyju ispitalo je preko tisuću diplomaca i otkrilo da je njih 36% svoju suprugu, supruga, zaručnicu, zaručnika ili pak dugogodišnjeg partnera/partnericu pronašlo baš na fakultetu! 

Još jedan ključni dio iskustva studiranja jest i sklapanje prijateljstava: 43% diplomaca izjavilo je da je svoje najbolje prijatelje upoznalo baš na fakultetu tijekom studija dok ih je 39% (između 55 i 64 godine) izjavilo da su još uvijek u bliskim prijateljskim odnosima s osobama s kojima su se družili tijekom fakulteta.



Rezultati su također pokazali da je društveni život studentima važan jednako kao i učenje i studiranje: 42% ispitanika izjavilo je da im je druženje s prijateljima bilo najbolje iskustvo na faksu nakon čega slijedi izlaženje po klubovima (20%) te pohađanje predavanja i seminara (12%).

Zamjenik rektora Sveučilišta u Surreyju, dr. David Ashton, opisao je i druge pozitivne aspekte fakultetskog obrazovanja: "Fakultet nije samo mjesto akademskog rasta i razvoja nego i onog osobnog. Promatramo kako naši studenti postaju samostalni ljudi, stječu nove prijatelje i zato je divno čuti da s dragim osobama ostaju u kontaktu i dugo nakon što diplomiraju."

L.B./izvor: The Independent
foto: Freeimages

Još vijesti