Mojfaks.hr u Vijesti

Fakultet odbija kanditate s područja zaraženih ebolom

Fakultet Navarro u blizini Dalasa navodno odbija kandidate koji se ondje prijavljuju, a koji dolaze s područja zaraženih ebolom.

16. listopada 2014 16:12
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iz CNBC-ja su kontaktirali Kamorudeen Abidogun jer se njegovih 5 rođaka iz rodne Nigerije prijavilo na fakultet i navelo njegovu kućnu adresu u aplikaciji zbog lakše komunikacije. “Prošlog vikenda stigle su dvije odbijenice s fakulteta s objašnjenjem da nisu primljeni zbog…ebole”, izjavio je Abidogun.

CNBC je objavio i jednu od ovih odbijenica, a potpisala ju je direktorica međunarodnog programa, Elizabeth Pillans.

U jednom je paragrafu pisalo: “Nažalost Vas moramo obavijestiti da Vas fakultet Navarro ne može prihvatiti u ljetnom semestru 2015. Navarro ne prima internacionalne studente iz zemalja sa potvrđenim slučajevima oboljelih od ebole.

 

Stigao je i odgovor s fakulteta, a glasio je: “Ove jeseni imamo gotovo 100 studenata iz Afrike. Nažalost, neki su dobili netočne informacije o statusu svojih prijava…Fakultet je restrukturirao odjek međunarodnih poslova tako da se svake godine usredotoči na studente iu neke određene zelje. 2014.-15. godine planirali smo se suredotočiti na Kinu i Indoneziju. Ispričavamo se zbog eventualnih krivih informacija koje su pružene kandidatima.

L.B./izvor: CNBC
foto: Twitter, Facebook@Navarro College

Još vijesti