Mojfaks.hr u Vijesti

FEMMEe projekt: MOL Grupa dodjeljuje 5000 eura stipendije studenticama

Manjak žena u naftnoj industriji je problem s kojim se moraju suočavati naftne kompanije poput INA-e, a raznolikost je velika težnja koju žele postići.

15. studenog 2016 13:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zbog navedenih problema i u cilju povećanja broja žena u poslovima iz te branše, nastao je FEMMe projekt MOL Grupe. Kako bi razvijale svoje talente te stekle praksu, MOL će omogućiti studenticama stipendiju i posao.

Radi se o stipendiranju talentiranih studentica s područja geoloških znanosti i tehničkih studija u roku od godine dana. Ovaj projekt je nastao s ciljem poticanja i pomoći studenticama da jednom postanu rukovoditeljice kada je riječ o nafti i plinu te tako svladati prepreke koje im stoje na putu do uspjeha. Takvim načinom stipendiranja bit će osigurano da talenti budućih inženjerki bude na vrijeme prepoznat i nagrađen.

...Fina Finina stipendija: iznos od kojeg će vam zaigrati srce...


Sve djevojke koje su zainteresirane za stipendiju s ovog područja morat će ispuniti ove uvjete ako žele ispuniti prijavnicu:

* Studentice Rudarsko-geološkog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije moraju trenutno biti upisane u tekuću akademsku godinu 2016/2017, bez obzira na to jesu li studentice prve godine studija ili su na zadnjoj godini studija.

* Studentice moraju imati status redovnog studenta od rujna 2016. godine (barem za jedan semestar).

* Područje obrazovanja mora biti u području geoznanosti i naftnog inženjerstva ili drugog odgovarajućeg područja MOL Grupe.

* Studentice moraju demonstrirati strast prema naftnoj i plinskoj industriji i budućoj karijeri u istoj


Izvor: molgroup.info

Prednost prilikom dodjeljivanja stipendije imaju:


* studentice visokih akademskih postignuća na fakultetu,

* studentice koje aktivno sudjeluju u drugim izvannastavnim aktivnostima (članstvo u studentskim udrugama, natjecanja i slično),

* studentice odličnih govornih i pisanih vještina engleskog jezika,

* studentice koje ne primaju bilo kakve druge stipendije (osim onih stečenih od strane samog fakulteta)

...Važne obavijesti koje moraš pročitati ako se prijavljuješ za državnu stipendiju...


Sretne studentice koje budu odabrane dobit će jednogodišnju stipendiju u iznosu od 5 000 eura, priliku za zaposlenje ili pripravnički staž u MOL Grupi po završetku studija sukladno poslovnim potrebama MOL Grupe, priliku za sudjelovanje na međunarodnim naftnim i plinskim konferencijama te priliku za posjete postrojenjima MOL Grupe.


Izvor: Shutterstock

Prijave su otvorene od 10. listopada do 18. studenog 2016., a prijavnicu možete vidjeti ovdje.

Ivana Petrić
foto: Shutterstock

Još vijesti