Mojfaks.hr u Vijesti

Filozofski u novoj zgradi: Umjesto na šest lokacija svi studenti napokon pod istim krovom

Na sjednici Vlade održanoj 1. lipnja ove godine donesena je odluka o odobrenju sredstava za kupnju zgrade Brodomerkura za potrebe Filozofskog fakulteta.

8. lipnja 2017 16:41
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Rektor splitskog Sveučilišta, Šimun Anđelinović, zadovoljan je tom odlukom Vlade. "Smatramo da je ova odluka izvrsna jer je fakultet do sada radio na šest lokacija. Sada ulazi u šire područje Kampusa, gdje studenti mogu koristiti sve njegova sadržaje", kazao je Anđelinović za portal Dalmacija danas.

"Što se tiče zgrade Filozofskog fakulteta i nove zgrade, to je veliki dar za naš fakultet. Mi se dosita nadamo da ćemo novu akademsku godinu početi pod jednim krovom i da će tako oživiti kampus u još većoj mjeri nego je to bio slučaj do danas. Smatram da je to za suradnju fakulteta i samog fakulteta unutar odsjeka od neprocjenjive važnosti. Zahvaljujem se svima koji su omogućili, prije svega našem rektoru", komentirao je za Dalmacija danas dekan Filozofskog fakulteta u Splitu, Aleksandar Jakir, za vrijeme održavanja Shift konferencije u Splitu.

Zgrada će biti stavljena u funkciju Sveučilišta, Filozofskog fakulteta, rektorata i drugih sadržaja.

"Sredstva će većim dijelom osigurati Vlada, a dijelom će to biti naša sredstva. (...) Među njima će biti i jedan mali poduzetnički inkubator. Imat ćemo nastavak ove priče gdje konferencije stvaraju ideje, a ideje se moraju negdje realizirati. Mi sada na Sveučilištu već imamo jedan virtualni inkubator, a sada ćemo dobiti prostor. Smatramo da je ova odluka izvrsna jer je fakultet do sada radio na šest lokacija. Sada ulazi u šire područje Kampusa, gdje studenti mogu koristiti sve njegova sadržaje. S druge strane, realizacija se može napraviti već u sljedećoj školskoj godini, uz manje adaptacije", kazao je Anđelinović.

Novinari su upitali rektora planira li Sveučilište otvaranje nekih novih smjerova.

"Nedostaju nam Njemački i Francuski jezik, a želja je i ambasada da se otvore takvi studijski programi. Upravo u suradnji s upravom Filozofskog fakulteta želimo te studijske programe uzeti jer oni su ključ za realizaciju naše najjače grane, a to je turizam", odgovorio je.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Dalmacija danas
foto: mapio.net/Goran Radošević

Još vijesti