Mojfaks.hr u Vijesti

Fina opet rastura: Grade centar u kojem će studenti odrađivati praksu, raditi preko SC-a, a nakon diplome i – za stalno

'Studenti iz cijele Hrvatske dolaze u Bjelovar studirati, a većina njih, čak oko 80% se zaposli u prva tri mjeseca nakon završetka studija. Ova buduća suradnja Fine i Veleučilišta u Bjelovaru je još jedan u nizu primjera koji pokazuju da će se u budućnosti ovaj postotak zapošljavanja nastaviti, a možda i povećati.'

28. Siječnja 2020 13:14
Fina opet rastura: Grade centar u kojem će studenti odrađivati praksu, raditi preko SC-a, a nakon diplome i – za stalno

Fina opet rastura: Grade centar u kojem će studenti odrađivati praksu, raditi preko SC-a, a nakon diplome i – za stalno Foto: MojFaks

Dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Zrinka Puharić i predsjednik Uprave Financijske agencije Dražen Čović, u prostorima Veleučilišta, potpisali su jučer sporazum o suradnji, čime su započete aktivnosti na uspostavi Fininog razvojnog centra u Bjelovaru, u kojemu će se moći zaposliti i studenti bjelovarskog Veleučilišta, piše Prigorski.hr.

Osim sporazuma o suradnji, predsjednik Finine Uprave Dražen Čović najavio je i potpisivanje ugovora o stipendiranju za nekoliko studenata Veleučilišta u Bjelovaru.

Ovakav moderan koncept vezan je uz suradnju s lokalnom zajednicom te pripadajućim učilištem ili školom, a krajnji njegov cilj je razvoj modernih IT proizvoda te zapošljavanje lokalnog stanovništva, ponajprije, studenata. U ovom slučaju, riječ je o studentima bjelovarskog Veleučilišta koji će se u Fininom razvojnom centru moći zaposliti preko student servisa i putem spomenute Finine IT stipendije. Također, zapošljavanje će biti moguće i putem javnih natječaja koje je Fina već danas objavila.

foto: Facebook@Veleučilište u Bjelovaru

"Fina je prije svega tehnološka tvrtka koja u svom sastavu ima vrlo snažan IT tim, s 280 zaposlenika. I spomenutom donacijom, i ovim sporazumom, želimo pokazati studentima koji se ovdje školuju da imaju gdje raditi, da ih buduće radno mjesto čeka i da u Fini mogu obaviti terensku nastavu, praksu, završni rad te sudjelovati u svim projektima koje Fina radi. Fina je jedan od četiri nositelja digitalizacije države i upravo na tim poslovima gradimo svoju budućnost i ovakav kadar nam je potreban", zaključio je prilikom potpisivanja sporazuma predsjednik Uprave Fine Dražen Čović.

80% bjelovarskih studenata nađe posao u prva tri mjeseca nakon diplome


Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak napomenuo je kako uvijek ističe da je ponosan na Veleučilište koje sa svoja tri stručna studija – Sestrinstvo, Mehatronika i Računarstvo, ima oko 800 studenata i hrabro kroči naprijed, ostavljajući trag u akademskoj zajednici.

"Studenti iz cijele Hrvatske dolaze u Bjelovar studirati, a većina njih, čak oko 80% se zaposli u prva tri mjeseca nakon završetka studija. Ova buduća suradnja Fine i Veleučilišta u Bjelovaru je još jedan u nizu primjera koji pokazuju da će se u budućnosti ovaj postotak zapošljavanja nastaviti, a možda i povećati. Naime, bjelovarskim studentima omogućit će se, uz ostalo, i školovanje za budući Finin razvojni centar u Bjelovaru, koji će ponajprije biti namijenjen razvoju IT usluga", istaknuo je.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Prigorski.hr
foto: Facebook@Veleučilište u Bjelovaru

Još vijesti