Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Fine stipendije, besplatan prijevoz autobusima, a uskoro i 80 kreveta: Koprivnica korak bliže dobivanju studentskog doma

MojFaks | Vijesti, 17.01.2020.Fine stipendije, besplatan prijevoz autobusima, a uskoro i 80 kreveta: Koprivnica korak bliže dobivanju studentskog doma

Osim što odvaja izdašne sume za stipendije svojih studenata i nudi im besplatan prijevoz električnim autobusima, uskoro će u Koprivnici osvanuti i studentski dom.

Koprivnica je sve češće izvor pozitivnih vijesti što se studenata tiče. Osim što nudi besplatan prijevoz električnim autobusima te, po kriteriju omjera broja studenata i stanovnika, odvaja najviše iz svog proračuna za stipendiranje studenata, sada kreće u proces izgradnje studentskog doma.

...Mali grad koji izdvaja puno: Možda nema toliko novca kao Zagreb, ali evo po čemu je Koprivnica broj jedan za studente!...Gradska uprava raspisala je Javni natječaj za osnivanje prava građenja na nekretnini na Trgu dr. Žarka Dolinara 13, a natječaj je za gradnju novog objekta ili rekonstrukciju postojećeg, piše ePodravina. Postojeća zgrada ima površinu od 1111 metara kvadratnih. Iz objave Gradske uprave jasno je i koliki bi trebao biti minimalni kapacitet novog studentskog doma.

"Pravo građenja osniva se radi izgradnje i korištenja objekta javne namjene – studentskog doma smještajnog kapaciteta od minimalno osamdeset ležajeva uz obvezno osiguranje četiri ležaja sa svom popratnom infrastrukturom za studente s invaliditetom. Studentski dom će se izgraditi na novoformiranoj katastarskoj čestici, koja će se formirati od postojeće k.č.br. 4818/1, k.o. Koprivnica, zk.ul. 14070, Trg dr. Žarka Dolinara 13", navode iz Grada.

...Diplomiraš u roku i ne moraš vratiti novce: Koprivnica stipendira svoje studente u Hrvatskoj i u inozemstvu...


Rok za izgradnju, odnosno rekonstrukciju objekta, je dvije godine, zajedno s pripadajućim sadržajima i ishođenjem uporabne dozvole.

L.B./izvor: ePodravina.hr
foto: xbirchx via Shutterstock


KorpivnicaSveučilište Sjeverstudentski domstudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se