Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Fotografija ulaza u varaždinski FOI postala hit na Redditu

MojFaks | Vijesti, 10.12.2015.Fotografija ulaza u varaždinski FOI postala hit na Redditu

Koliko ste puta digli dlan ili dva prsta prolazeći kroz automatska vrata na svom fakultetu, s iskrenom željom da vas taj dan prati 'sila'?

Trenutno jedan od najpopularnijih postova na globalnom subredditu o Zvjezdanim ratovima odnosi se na fotografiju glavnog ulaza Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, objavljuje Netokracija. Na njima je na šaljiv način prikazano kako otvoriti (automatska) vrata koristeći 'silu'.Međutim, nije riječ samo o prigodnoj šali – iza svega stoji projekt fakulteta pod nazivom Internet stvari – okvir interoperabilnosti.

Ako ovih dana dođete do glavnih ulaznih vrata FOI-ja, vidjet ćete naljepnicu s 'uputama' o otvaranju automatskih vrata, s jasnim referencama na Zvjezdane ratove. Redditori su spremno prihvatili tu 'zezanciju', a mnogi od njih priznali su da i sami dignu dlan (ili barem dva prsta) prolazeći kroz automatska vrata, pretvarajući se da koriste silu. Međutim, svi oni koji ulaze kroz FOI-jeva vrata, čut će zvuk otvaranja koji je došao direktno iz filmske sage, a ako imaju sreće, možda im zasvira iImperial March.

Iza ove dobre zeze stoje istraživači na IOTIF projektu te studenti, Igor Rinkovec i Tomislav Turek, koji su na samom ulazu u Fakultet organizacije i informatike instalirali IOT opremu za praćenje kretanja.Podaci prikupljeni ovom instalacijom se distribuiraju na poslužitelj i na GSN projekta te služe kao izvor podataka za daljnju analizu i praktičnu primjenu na prigodnoj mrežnoj stranici: theforce.foi.rocks

L.B./izvor: Netokracija, FOI
foto: imgur, reddit, FOI


FOIIOTIFIgor RinkovecTomislav Turek'sila'Ratovi zvijezdaautomatska vrataKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se