Mojfaks.hr u Vijesti

FPZG štiti svoju studenticu: Odbili dati podatke dolazi li predsjednica Grabar-Kitarović na predavanja

Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu stao je u zaštitu osobnih podataka svoje studentice ujedno i dužnosnice – predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović – i odbio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa dostaviti podatke kojima bi to pravo bilo narušeno.

2. ožujka 2017 11:42
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Konkretno, riječ je o podatku s kojeg je računa dužnosnica Kolinda Grabar-Kitarović uplatila fakultetu doktorski studij, ali i detaljne podatke o tome kada i koliko predsjednica dolazi na predavanja u sklopu tog studija, piše Večernji list.

Fakultet se pozvao na autonomiju Sveučilišta, na Zakon o zaštiti tajnosti podataka i na Zakon o zaštiti osobnih podataka jer Povjerenstvo, kako su napisali u odgovoru tom tijelu, nije navelo je li i protiv koje osobe pokrenut postupak za odlučivanje o sukobu interesa, kao ni poslovni broj tog postupka (ako je pokrenut) pa, sukladno tome, nije jasno o kakvom se postupku i o kojoj fazi eventualno pokrenutog postupka radi.

...Selfie s kolegom: predsjednica Kolinda krenula na predavanja...


Prema pojašnjenju dekanice prof. Lidije Kos-Stanišić, Fakultet je Povjerenstvu odgovorio da nije dokazana pravna osnova temeljem koje traže dokaze o studiranju Kolinde Grabar-Kitarović, pa su Povjerenstvu koje vodi Dalija Orešković dostavili podatke koji ne narušavaju zaštitu osobnih podataka predsjednice doktorske studentice.

...Slučaj \'Kolinda na doktorskom\': može li se studirati i obnašati predsjedničku dužnost?...


Prepiska između fakulteta i Povjerenstva o Kolindi Grabar-Kitarović trajala je mjesecima. Naime, FPZG je 23. studenoga 2016. od Povjerenstva dobio zahtjev da se očituje o doktorskom studiju predsjednice, a zadnju požurnicu dobio je u siječnju 2017. Da je Povjerenstvo tražilo detalje o dolascima predsjednice na predavanja, jasno je iz odgovora FPZG-a Daliji Orešković.

Dalija Orešković za Večernji je rekla da će na javnoj sjednici Povjerenstva, za koju nije specificirala kada će se održati, utvrditi ima li razloga pokretati postupak protiv predsjednice RH-a ili nema, odnosno je li prijava osnovana ili nije.

..Prcjednica Čokolinda u Rječniku hrvatskih stopljenica: rječnik kakav još niste čitali...


Iako nisu poznati detalji prijave protiv predsjednice, očito netko sumnja da predsjednica, na štetu svog rada u Uredu, studira na doktorskom studiju i zanima ga tko joj je platio doktorat. Na Pantovčaku pak kažu da je predsjednica osobno platila doktorski studij.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Večernji list
foto: Facebook@Kolinda Grabar-Kitarović

Još vijesti