Mojfaks.hr u Vijesti

Gdje, s kim i kako – znanstvenici otkrili najčešće seksualne fantazije!

Svi imamo barem jednu, a mnogi i više; to je normalno, zdravo i prihvatljivo: dobro došli u svijet seksualnih fantazija!

3. studenog 2014 16:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Stručnjake je dugo mučilo pitanje koje seksualne fantazije su \'učestalije i tipične\', a koje spadaju u skupinu \'neobičnih i rijetkih\'. Potraga za odgovorom završila je na Sveučilištu Montrel u Quebecu gdje je provedeno istraživanje u kojemu je sudjelovalo čak 1516 odraslih osoba od kojih je bilo 799 muškaraca i 718 žena prosječne starosti 30 godina.85% ih je heteroseksualne, 4% homoseksualne orijentacije, a ostatak se smjestio \'negdje između\'.

Raznim seksualnih fantazijama dodjeljivali su ocjene od 1 do 7 koje su označavale koliko se slažu s tvrdnjama, a na kraju su detaljno opisali svoju najveću seksualnu fantaziju (ako već nije bila ponuđena).

Analizom odgovora utvrdilo se da muškarci imaju više fantazija koje opisuju puno detaljnije od žena te veću sklonost njihovoj realizaciji nego pripadnice nježnijeg spola. Dok je ženama prilikom fantaziranja važnije \'mjesto radnje\', muškarcima je bitna sama radnja – većina njih mašta o oralnom ili analnom seksu.  Pripadnice slabijeg spola \'slabe su na strance\', no jedna je stvar zajednička za oba spola: maštaju o grupnom seksu!

Prema rezultatima istraživanja seksualne fantazije podijeljene su u tri skupine:

Rijetke – one koje uključuju životinje i djecu
Neobične – \'golden shower\', seks s prostitutkom, zlostavljanje omamljene osobe
Tipične – seks na romantičnoj lokaciji, oralni seks, seks s dvije žene (primarno muška fantazija)

Foto: Tulumarka
Izvor: BusinessInsider
I.N.

Još vijesti