Mojfaks.hr u Vijesti

Gradovi s najviše mogućnosti – ovdje se možete najbrže zaposliti!

Ovisno o području rada, kvaliteti života, plaćama i standardu, PricewaterhouseCoopers je izradio listu najpoželjnijih gradova.

3. ožujka 2015 15:51
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Zahvaljujući stranici PricewaterhouseCoopers svi oni u potrazi za poslom imaju pri ruci listu gradova s najvećim brojem mogućnosti. PwC je, na osnovu 10 indikatora, analizirao 30 gradova svijeta i poredao ih po mogućnostima koji nude. Neke karakterizira lakoća poslovanja, kvaliteta života i infrastruktura, a druge gospodarstvo, uspješnost određenog područja rada, inovacije.

Pogledajte listu gradova s najvećim brojem mogućnosti. Možda upravo jedan od njih bude tvoj dom jednog dana.

10. Chicago

Nakon New York-a i Los Angelesa, Chicago je treći po redu najveći grad u Americi. Prema PwC-u, Chicago se našao na 10. mjestu najpoželjnijih gradova zbog troškova života, kvalitete života i čistoće zraka. Karakterizira ga lakoća poslovanja, a to pokazuje i činjenica da se 30 čikaških kompanija nalazi na listi Fortune 500.
Prema portalu BizJournals.com, u ovom gradu će se najviše usrećiti pravnici čija prosječna plaća iznosi 110 060 dolara, a velike prihode imaju i osobe na rukovodećim položajima, matematičari, informatičari, arhitekti i inženjeri.
 
9. Sydney
Sydney je financijsko i kulturno središte Australije, što ga čini uspješnim mjestom za poslovanje. Prema PwC-u Sydney je broj jedan po održivosti i življenju, a prati ga i ugled lijepog i prijateljskog grada.

8. Hong Kong
Hong Kong se može pohvaliti najboljom kvalitetom života, a to pokazuje i činjenica da stanovnici imaju najdulji životni vijek  u svijetu. Gospodarstvo Hong Konga se smatra najbolji po pitanju ekonomske slobode, a drugi je grad po lakoći poslovanja.



7. Stockholm

Kao najbrži rastući grad u Europi, Stockholm ima puno toga za ponuditi. Tehnološka industrija je u punom cvatu, a ima gotovo 700 tvrtki na tom području. Mnogo pozornosti posvećuju i ekologiji, a prema časopisu Fortune Stockholm je najbolji grad za početak karijere.

6. Pariz
Pariz je pun fantastičnih muzeja, priznatih sveučilišta i iznimnih knjižnica što ga čini središtem inovacija i intelektualaca. Grad ima najnižu stopu nezaposlenosti u Europi, prema JobsinParis.fr. Zaposlenici u ljudskim resursima, financijama i prodaji imaju najbolje plaće.

5. San Francisco

U San Franciscu se nalaze sjedišta nekih najpoznatijih kompanija. Prema portalu BizJournals.com najbolje plaće imaju pravnici, osobe na rukovodećim položajima, osobe u zdravstvu, matematičari i informatičari.

4. Toronto
Toronto ima reputaciju grada s visokom kvalitetom života: sigurnost, zdravstvo, infrastrukturu i javni prijevoz. Bankarstvo i dionice se smatraju najbolje plaćenim područjem rada.

3. Singapur

Singapur se može pohvaliti dobrom infrastrukturom, javnim prijevozom i lakoćom poslovanja te je odlično mjesto za razvitak različitih industrija. Liječnici imaju jedne od najviših plaća. Gospodarstvo Singapura se smatra najotvorenijim u svijetu, s najmanjom stopom korupcije.

2. New York
Najveći grad Amerike nudi mnogo mogućnosti. Velika Jabuka je drugi grad po redu u koji se ljudi najviše žele preseliti. Ovaj grad je poznat po burzi i financijama, a pohvalna zanimanja su ona u modi, izdavaštvu, tehnologiji i još puno ostalih.



1. London
London ima najveću ponudu i izbor za zaposlenje. Taj grad je dom mnogim milijarderima, a ekonomija je usmjerena na financiranje međunarodnih tvrtki. Viši rukovoditelji, liječnici, ekonomisti i pravnici imaju najbolje plaćene poslove. 

I.Č./Izvor: Lifehack
foto: Shutterstock

Još vijesti