Mojfaks.hr u Vijesti

Hipsteri, pozor: brada vam je prljava kao wc

Ako ste obožavateljica brada, bilo bi dobro da ne čitate dalje...

5. svibnja 2015 11:58
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Unatoč dečkima koji se jako ponose svojim facijalnim dlakama, tj. bradama, nema tog čišćenja, trimanja i pranja koje može osporiti gorku istinu znanosti: u bradi se mogu pronaći iste vrste bakterija koje se obično nalaze u fekalijama.

Lokalna radio postaja KOAT 7 odlučila je testirati higijenu dlaka na licima, a istraživanje je proveo laboratorij Quest Diagnostics iz Albuquerqueja u državi New Mexico. Zaposlenici laboratorija uzeli su briseve brada volontera i ispitali čistoću uzoraka. Rezultati baš i nisu bili optimistični.



Iako su neki uzorci sadržavati mnogo bakterija koje se smatraju normalnima, druge su bile sličnije wc-ima nego nečemu što raste na licima muškaraca. John Golobic, mikrobiolog koji radi za Quest Diagnostics, izjavio je za KOAT 7 da su rezultati laboratorijske analize otkrili jednake vrste bakterija koje "možete pronaći u fekalijama". Međutim, za tvrdnju da je prosječna brada prljava poput wc školjke bilo bi potrebno ispitati puno veći uzorak brada.

Količine bakterija neće izazvati razvoj bolesti, ali će svakako navesti djevojke da dvaput razmisle prije nego poljube nekog brkatog i bradatog dečka.

L.B./izvor: Mashable
foto: sxc.hu

Još vijesti