Mojfaks.hr u Vijesti

HoloLens: virtualna stvarnost za studente medicine

Iako izgleda kao još jedan gadget za igranje igrica, HoloLens su stvorene kako bi, između ostaloga, pomogle studentima medicine u njihovom studiju...

27. srpnja 2015 16:27
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iako ih mnogi vrlo često mješaju i smatraju ih istim proizvodom različitih kompanija, Microsoftov HoloLens se ipak znatno razlikuje od konkurentskog proizvoda – popularnog Oculus Rifta. I dok vas Oculus vodi u jedan potpuno novi, virtualni svijet, Microsoftov adut zapravo napada naš realni svijet, "bombardirajući" ga fagmentima virtualne stvarnosti.

Upravo ovaj sistem rada daje HoloLensu čitav niz praktičnih mogućnosti, od zabavnih pa sve do edukativnih.

Veliki trud i sredstva koje je kompanija Microsoft uložila u razvoj HoloLensa, popraćena su i sa znanstvene strane, naime tvrtka Microsoft je angažirala i Sveučilište Case Western Reserve kao supervizora cijeloga projekta, kako bi konačni proizvod bio koristan studentima medicine.

Iako je video koji ćete vidjeti unaprijed montiran u svrhu demonstracije, na detaljan način opisuje namjeru zaposlenika Sveučilišta Case Western Reserve: prikazuje HoloLens i njegovu upotrebnu vrijednost u edukativne svrhe.



L.B./izvor: Dokolica via Gizmodo
foto: screenshot/YouTube

Još vijesti