Mojfaks.hr u Vijesti

10 stipendija po 10 tisuća kuna: Hrvatska pošta nagrađuje trud i rad studenata

Kao rezultat dugogodišnje suradnje Hrvatske pošte i Fakulteta prometnih znanosti pokrenuta je inicijativa 'Iz teorije u praksu – Upoznaj Hrvatsku poštu iz prve ruke, uključi se i osvoji stipendiju'.

27. srpnja 2017 13:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prema ovoj inicijativi bit će raspisan natječaj za dodjelu stipendija namijenjen studentima preddiplomskog studija koji pohađaju smjer Poštanski promet ili Logistika. Hrvatska pošta time želi motivirati studente da na 3. godini studija izaberu upravo ta dva smjera koji imaju veliko značenje za Hrvatsku poštu i koja želi ulagati upravo u njihovo znanje te ih nagraditi za rad i trud, piše na stranicama HP-a.


Izvor: Hrvatska pošta
 
Natječaj za dodjelu stipendija bit će objavljen u rujnu 2017. na internetskim stranicama Hrvatske pošte i Fakulteta prometnih znanosti: www.posta.hr i www.fpz.unizg.hr. Na natječaj se mogu prijaviti svi redoviti studenti 3. godine preddiplomskog studija, smjer Poštanski promet ili Logistika, koji imaju prosjek ocjena 1. i 2. akademske godine zajedno ≥ 3,0. Studenti koji imaju prosjek ocjena prve dvije godine niži od 3,5. trebat će priložiti i preporuku profesora (npr. da je student inače dodatno angažiran na Fakultetu, da rado sudjeluje u projektima i istraživanjima, pisanju članaka i sl.).

Hrvatska pošta će podijeliti 10 stipendija, a stipendija iznosi 10 tisuća kuna


Hrvatska pošta dodijelit će ukupno 10 stipendija i to 7 stipendija studentima Poštanskog prometa i 3 stipendije studentima Logistike. Prijave po smjerovima razmatrat će se odvojeno te će se na kraju formirati dvije rang-liste.


Izvor: Hrvatska pošta

Za jednu akademsku godinu stipendija iznosi 10 000 kuna što će tijekom akademske godine biti isplaćivano u 10 mjesečnih obroka na žiroračun studenta. Studenti koji su stekli pravo na stipendiju mogu zadržati to pravo do kraja redovitog studiranja (najviše do druge godine diplomskog studija). Uvjeti za zadržavanje stipendije su sljedeći: redovit upis na sljedeću akademsku godinu te odrađenih 160 sati prakse u Hrvatskoj pošti tijekom svake akademske godine (o čemu će Hrvatska pošta izdati potvrdu).

Svi detalji natječaja bit će objavljeni u rujnu, a detalje oko natječaja možete pogledati na stranicama Hrvatske pošte.

Ivana Petrić
izvor/foto: Hrvatska pošta

Još vijesti