Mojfaks.hr u Vijesti

HT izbacio iz prodaje najjeftiniji bon: Korisnici ogorčeni, student komentirao

Hrvatski telekom izbacio je svoje najjeftinije bonove od 27,5 kuna iz prodaje, zbog čega su brojni korisnici ogorčeni.

27. lipnja 2019 16:43
HT izbacio iz prodaje najjeftiniji bon: Korisnici ogorčeni, student komentirao

HT izbacio iz prodaje najjeftiniji bon: Korisnici ogorčeni, student komentirao Foto: MojFaks

 "Ovo rade vjerojatno da natjeraju korisnike da uzmu pretplatu jer je nekakav najniži mjesečni iznos 60 kuna", komentirala je za Slobodnu Dalmaciju jedna korisnica.


Najjeftiniji bon kojeg će korisnici odsad moći kupiti bit će od 40 kuna pa naviše, a korisnica, koja je htjela svojoj desetogodišnjoj kćerki kupiti bon uoči izleta, komentirala je cijelu situaciju kada je uvidjela da su opciju od 27,5 kuna izbacili kako bi, po njenom mišljenju, 'natjerali' ljude na pretplatu.


"Nema apsolutno nikakve šanse da potpisujem dvogodišnju ugovornu obavezu za desetogodišnje dijete", komentirala je za Slobodnu Dalmaciju.


Podsjetimo, 1. travnja ove godine napokon je ukinuta naknada za pristup mreži koja je iznosila 10% vrijednosti bona – zbog čega je cijena bona prije i bila 27,5 kuna, a ne 25 kuna. Hrvatski telekom stoga je odlučio zadržati postojeće cijene, ali je korisnik imao pravo potrošiti cijeli iznos bona. Dva mjeseca kasnije, korisnici su se ponovno vratili na staro.


"Razmišljam da se prebacim na drugu mrežu jer i inače to ljudi znaju raditi kada se ovakvi bonovi ukinu. Meni je za moje potrebe dovoljan jedan bon od 40 i jedan od 27,5 kuna, ovako je sve samo kompliciranije!", komentirao je student Matija cijelu situaciju.


Iz HT-a govore kako korisnici svejedno mogu kupiti bon od 30 kuna preko aplikacije Moj Telecom, u poslovnici, na webshopu i još nekim mjestima, ali ne mogu na kioscima i u dućanima, gdje se i najviše bonovi kupuju.


P.H.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Foto: pixabay

Još vijesti