Mojfaks.hr u Vijesti

I ako ne polože godinu - ne vraćaju novac: Ovaj hrvatski grad bespovratno nagrađuje svoje izvrsne studente

Grad Našice ovog je ponedjeljka dodijelio 25 stipendija u iznosu 800 kuna i 5 stipendija u iznosu od 1000 kuna mjesečno za one najizvrsnije među marljivim studentima.

21. veljače 2018 16:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Da je svaka novčana nagrada za uspjeh dobrodošla injekcija studentskome budžetu, ali i dobar motiv za nastaviti dalje u uspješnome tonu, zna svaki izvrsni student koji prima stipendiju. Zbog toga su slučajevi da ti studenti ne polože godinu minimalni, iako faktori koji bi na to mogli utjecati uvijek postoje. No, našički studenti ne brinu hoće li zbog pada prosjeka ili ponavljanja godine morati vraćati stipendiju – ona je nagrada za njihov trud koji su već postigli.


foto: NašiceTV.com via Našice.hr

"Grad Našice ukupno je izdvojio 300 tisuća kuna za stipendiranje naših nadarenih učenika. Puno je toga što mladi ljudi trebaju, a prije svega kvalitetno obrazovanje i treba podići taj standard u našem gradu. Treba napomenuti kako u našem gradu se ne moraju vraćati stipendije ukoliko slučajno ne polože godinu jer su to bespovratna sredstva kao nagrada za prijašnje razdoblje jer su oni izvrsni pa su dobili stipendiju za prethodni rad. Stipendije za razdoblje od početka akademske godine do danas će biti ovaj tjedan uplaćene. Ove godine smo na Gradskom vijeću donijeli novu odluku o dodjeljivanju stipendija te mogu najaviti da će već u listopadu biti raspisan natječaj i da će stipendije biti ranije podijeljene. Čestitam svim dobitnicima stipendija i želim im puno uspjeha u studiranju”, prokomentirao je prilikom dodjele stipendija gradonačelnik Našica Josip Miletić.

Samo visoki prosjeci


Studentima je stipendija velika financijska pomoć, ali i dobrodošlo priznanje za njihov ustrajan i kvalitetan rad.

"Svih pet godina sam izvrsna studentica i sada sam se odlučila prijaviti za ovu stipendiju i dobila sam jer imam visoki prosjek ocjena 4.9. Stipendija će mi jako puno pomoći i svaka čast gradu na dodjeli", kazala je Sanela Javorček studentica pete godine Visoke škole za managment u turizmu.

Matija Sokol student je druge godine računarstva na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku i jednako je sretan što je dobio stipendiju. "Pomoći će mi u daljnjem studiranju i hvala Gradu Našicama i gradonačelniku", kaže.

Tena Turza studentica je pete godine hrvatskog jezika, književnosti i povijesti koja je također dobila stipendiju. "Dobila sam stipendiju za izvrsnost, mislim da je to stvarno lijepo i zahvaljujem Gradu Našicama i gradonačelniku u ime svih studenata. Posebno je dobro što se nagrađuje izvrsnost u studiranju", prokomentirala je.

U svojem će akademskom uspjehu sigurno ustrajati i dalje.

L.B./foto: Facebook@Našice - jučer danas sutra/Đurđica Resler

Još vijesti