Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

I njima vožnja za 'dž': Studenti ovog malog slavonskog grada besplatno će putovati u Zagreb

MojFaks | Vijesti, 03.10.2018.I njima vožnja za 'dž': Studenti ovog malog slavonskog grada besplatno će putovati u Zagreb

Ove godine studente iz različitih dijelova Hrvatske dočekale su odlične vijesti o besplatnom prijevozu vlakom ili autobusom. Sada su na red došli studenti iz Požege jer oni će od ove akademske godine imati besplatnu vožnju vlakom do metropole.

Požeški studenti od idućeg će tjedna moći besplatno putovati vlakom u Zagreb. Naime, HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Požeško–slavonskom županijom uvodi novi vlak namijenjen prvenstveno prijevozu studenata, piše lokalni.hr.

Studente iz Požege koji studiraju u metropoli je sigurno razveselila ova vijest... izvor: radio.hrt.hr

Besplatan prijevoz imat će i učenici koji se školuju za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području ove županije. Jedinstven je to model u Hrvatskoj, gdje će 50 posto cijene karata sufinancirati Požeško-slavonska županija, a ostatak HŽ.


...Vožnja za 'dž': Studentima iz ove županije sada besplatan prijevoz vlakom do mjesta studiranja...Vlak će nedjeljom kretati iz Požege u 18.35 sati, a iz Zagreba će se vraćati petkom s polaskom u 16.35. Prvi besplatan prijevoz do Zagreba studenti će iznimno zbog državnog blagdana imati u ponedjeljak, 8. listopada, prenosi lokalni.hr. Ako pokažu interes, istu će povlasticu u budućnosti uživati i oni požeško-slavonski studenti koji studiraju u drugim hrvatskim gradovima.

Ivana Petrić
izvor: lokalni.hr
foto: YouTube


vlakbesplatna vožnja vlakomputovanje vlakomstudentiPožegaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se