Mojfaks.hr u Vijesti

1200 kuna mjesečno! I ove godine možeš dobiti STEM stipendiju – naravno, ako si na PRAVOM faksu

Kao i prethodnih godina, dodijelit će se 3400 STEM stipendija u iznosu od 1200 kuna mjesečno.

15. rujna 2020 13:46
1200 kuna mjesečno! I ove godine možeš dobiti STEM stipendiju – naravno, ako si na PRAVOM faksu

1200 kuna mjesečno! I ove godine možeš dobiti STEM stipendiju – naravno, ako si na PRAVOM faksu Foto: MojFaks

Ovo je jedina stipendija u RH za koju se ne raspisuje klasični natječaj već se dijeli automatizmom - u sustavu MZO-a "prepoznaju" se studenti koji konkuriraju za potporu te ih se o tome obavijesti e-mailom.

...Ove godine \'škicaš\' STEM stipendiju? Provjeri jesi li na PRAVOM faksu i je li tvoj studij na LISTI...


U skladu s odredbom članka 7. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018.), ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs donosi Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. kojom se propisuje broj državnih stipendija u STEM područjima znanosti te razdoblje za koje se stipendije dodjeljuju.

Za ove stipendije ne raspisuje se natječaj


Podsjećamo kako je u svrhu dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo Izvadak studijskih programa u STEM područjima znanosti na temelju Upisnika studijskih programa Ministarstva znanosti i obrazovanja. Također valja podsjetiti da se za STEM stipendije ne provodi natječaj nego se one dodjeljuju automatski: bodovi se računaju na temelju prikupljenih podataka.

"Ministarstvo na temelju podataka prikupljenih od visokih učilišta i Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja kreira rang-liste studenata koji ostvaruju pravo na stipendiju te ih kontaktira elektroničkom poštom. (...) Studenti nisu obavezni prilagati bilo kakvu papirologiju. Zbog navedenoga, dodatno provjeravamo podatke...", pojasnili su nam prošle akademske godine iz Odjela za državne stipendije i druge izravne potpore studentima.

...Kako se to dijeli STEM stipendija!? Od iduće godine uvodi se jedna VAŽNA PROMJENA – oni s \'težih\' fakulteta bit će zadovoljni...


...FORA! Studenti TOP SLOGANIMA mame brucoše i \'gađaju\' super NAGRADU: \'STEM odaberi jer tu se rađaju milijarderi\'...


Na popisu se trenutno nalaze studijski programi poput Elektrotehnike, Strojarstva, Brodogradnje, Nautike, Ekoinženjerstva i drugih, a čitav Izvadak studijskih programa u STEM područjima znanosti možete pronaći na linku u odjeljku Dokumenti.

A.Z.
foto: Shutterstock By Stock Rocket

Još vijesti