Mojfaks.hr u Vijesti

I ove zime studenti mogu zaraditi čisteći snijeg: prijavite se već sad

Kao i prijašnjih zima, Studentski centar Osijek omogućuje studentima dodatnu zaradu čisteći snijeg na osječkim ulicama.

14. prosinca 2016 10:57
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Tihomir Milinović, rukovoditelj PJ Studentskog servisa, za SiB.hr je rekao da su već počeli s prikupljanjem studentskim kontakata za njihovu bazu, kako bi bili spremni kad zapada prvi veći snijeg i naručitelji budu imali zahtjeve za studentskom pomoći.

"Prikupljamo imena zainteresiranih i pravimo liste koje ćemo koristiti prema potrebi. Šaljemo im popis većeg broja studenata jer vremenski odmak može biti veći ili puno veći od ovih dana, dana formiranja lista i za očekivati je da će neki studenti do stvarne potrebe raditi i neke druge poslove, pa neka ih naručitelji na popisu imaju više", objašnjava Milinović.

Najviše studenata za čišćenje snijega angažiraju GPP i Unikom, ali veliki broj studenata ide i kod privatnih naručitelja koji su dužni očistiti okolinu svojih objekata i prilaza.

Zarada po satu je 25 kuna, a studenti se pozivaju za najmanje 4 sata rada, dakle za najmanje 100,00 kuna po dolasku + 25,00 kuna za svaki više odrađeni sat.

Iz Studentskog servisa naglašavaju da im se javljaju samo studenti koji su spremni po pozivu poslodavca doći na odredište i s kojeg će kao dio mobilne ekipe stalno uposlenih biti odveženi na mjesto obavljanja posla, a to su dvorišta, prostori i parkirališta uz stambene zgrade, nogostupi uz prometnice i druge javne površine u gradu Osijeku.

Pratite Facebook stranicu Studentskog servisa Osijek za sve najnovije objave oko čišćenja snijega, ali i drugih studentskih poslova.

L.B./izvor: SiB.hr
foto: Freeimages

Još vijesti