Mojfaks.hr u Vijesti

Ima 29 fakultetskih diploma i u lovu je na 30.

Prosječan student presretan je kada završi jedan fakultet i čini mu se kao da mu je pao veliki teret s leđa. Međutim, postoje i oni, doduše veoma rijetki, koji su studenti cijeli život te im je dobijanje fakultetskih diploma nešto kao hobi!

21. lipnja 2012 12:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ova bi priča definitivno mogla biti  motivacija za mnoge studente kojima je teško zagrijati stolicu i samo zbog jednog fakulteta.

Naime, Michael Nicholson iz američkog Michigana danas ima 71 godinu i već 29 diploma s fakulteta te studira i dalje i uskoro bi mogao dobiti i svoju tridesetu diplomu. Prvu je dobio davne 1963. godine.

\'Samo sam išao u školu i radio razne teške poslove kako bih si mogao priuštiti edukaciju. Potom sam otišao u mirovinu i nastavio školovanje sretan što se mogu fakultetu posvetiti u obliku stalnog radnog vremena\', kaže Michael.



Uz ovo dodaje: \'Za mene je velika stimulacija odlaziti na predavanja, susretati se s ostalim studentima te učiteljima i pregledavati materijale za ispite. Zbog svega ovoga život mi je jako zanimljiv. Da ne radim ovo, život bi mi bio dosadan i glup!\'

Među svojim diplomama, Michael ima čak i jednu doktorsku. Većina diploma je iz područja bibliotekarstva, školske psihologije, ali i ekonomije te zdravlja. Trenutno studira kriminalno pravo te bi iz njega trebao dobiti i svoju 30. diplomu.

Ipak, iako se i ovo čini previše, Michael kaže: \'Želim imati 33 ili 34 diplome. Kada to dostignem osjećat ću se kao da sam završio svoju osnovnu edukaciju. Nakon toga, ako još uvijek budem živ, jer računam da ću do tada imati 80 ili 81 godinu, volio bih početi raditi u polju bilo koje od diploma koje sam zaradio svojim učenjem.\'

Jedan profesor o ovom neobičnom studentu kaže: \'On je istinski motivirana osoba.  Jedinstven je, ali gotovo zvuči bizarno. Neki ljudi skupljaju plišane igračke, a on diplome!\'

Michael kaže kako nikada ne bi studirao putem interneta jer mu se to čini preteško, niti je jedan od onih fanatičnih studenata koji samo žele sve petice. Ipak s kućnim radovima mu mnogo pomaže supruga, posebice kada treba nešto napraviti na računalu jer mu to baš ne ide od ruke.

Na pitanje koji bi savjet dao ostalim studentima, Michael kaže: \'Nemojte prebrzo odustajati. Nemojte odustajati od svojih želja previše brzo!\'

N.LJ.J.
Foto: Photoxpress.com

Još vijesti