Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Imaju neograničen broj putovanja: Studenti ove županije plaćat će samo četvrtinu karte za vlak

MojFaks | Vijesti, 01.02.2019. Imaju neograničen broj putovanja: Studenti ove županije plaćat će samo četvrtinu karte za vlak

Od 1. veljače studenti iz Osječko-baranjske županije plaćat će samo 25 posto pune cijene mjesečne karte za vlak, koja omogućuje neograničen broj putovanja na relaciji za koju je kupljena.

Osječko-baranjska županija i Hrvatske željeznice potpisale su ugovor o sufinanciranju prijevoza vlakom redovitih studenata koji imaju prebivalište na području županije, tako da će ih karta, uz popust HŽ-a i županijske subvencije, stajati samo četvrtinu pune cijene, prenosi lokalni.hr. Ugovor o sufinanciranju potpisali su župan Ivan Anušić, predsjednik uprave Hrvatskih željeznica – Putničkog prijevoza te članovi uprave.

"Potpisanim ugovorom i subvencijom želimo smanjiti troškove prijevoza studenata. Za ovaj projekt u proračunu smo osigurali 300 000 kuna, a on će se provoditi od 1. veljače.", rekao je župan Anušić za lokalni.hr.

Izvor: YouTube

Prema potpisanom ugovoru, županija redovitim studentima sufinancira 25 posto mjesečne karte za drugi razred redovitih vlakova, s tim da je u nju već uračunat popust HŽ-a od 50 posto pa će studenti plaćati samo 25 posto pune cijene mjesečne karte, koja omogućuje neograničen broj putovanja na relaciji za koju je kupljena. Kako je istaknuto, potpisivanjem tog ugovora proširena je suradnja Županije i HŽ-a koje su u kolovozu 2018. potpisale sporazum o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju integriranog prijevoza putnika.

Ivana Petrić
izvor: lokalni.vecernji.hr
foto: Facebook@Lipički Compas


kartavlakstudentiputovanje vlakomKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se