Mojfaks.hr u Vijesti

Imamo dobre vijesti za splitske studente!

Već smo pisali o problemu izbacivanja splitskih studenata iz stanova u vrijeme turističke sezone. Ovog ljeta, studenti su se obratili za pomoć splitsko-dalmatinskom županu, a izgleda da će epilog biti pozitivan za buduće generacije studenata u Splitu.

26. srpnja 2019 12:48
Imamo dobre vijesti za splitske studente!

Imamo dobre vijesti za splitske studente! Foto: MojFaks

Studentski centar Split na svojoj Facebook stranici jučer je izvijestio o održanom sastanku sa županom Splitsko – Dalmatinske županije održanom na Rektoratu. Na sastanku se raspravljalo i važnom problemu s kojim se studenti suočavaju dugi niz godina za vrijeme ljetne sezone.

Studentski centar i župan pronašli su rješenje. Naime, sljedeće godine će studentima biti na vrijeme osiguran smještaj nakon 20. lipnja, a time i riješen problem iseljavanja studenata iz stanova dok traje akademska godina. 

"Već krajem rujna i početkom listopada studenti mogu očekivati prijavu za smještaj u đačkim domovima, te useljenje od 20. lipnja kada se isele učenici. Županija ce napraviti sve što je u njihovoj moći da osigura smještaj za što veći broj studenata, što nam je iznimno drago.”, stoji na Facebook stranici Studentskog centra.

A.Z.
Izvor:Studentski centar Split
Foto: Studentski centar Split

Još vijesti