Mojfaks.hr u Vijesti

Imaš li ih u svojoj sobi: predmeti koji isisavaju energiju

Tvoja studentska sobica ili stan trebali bi biti ugodno gnjezdašce u kojem se osjećaš dobro, koncentrirano, smireno i spremno za učenje, pisanje seminara, druženje, uživanje u studentskom životu.

5. studenog 2015 12:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iako vjerojatno često odlaziš u knjižnice kad pripremaš ispite, neke ćeš obaveze rješavati u svojoj sobi. Zato je bitno da je taj prostor ispunjen dobrom energijom koja te motivira.

No, često nismo svjesni da su neki predmeti i navike koje svakodnevno upražnjavamo zapravo otimači energije, tvrde Feng shui stručnjaci.

Evo što moraš očistiti u svojoj sobi ili stanu ako želiš biti motiviran/a za učenje i rad.

Prljava garderoba u kutu sobe



Ovo je jedna od prvih stvari na koju Feng shui stručnjaci upozoravaju. Naravno da nemaš vremena svaki dan slagati odjeću i paliti mašinu ili je nositi u praonicu, ali moraš  znati da je mjesto na kojemu uzgaja planinu prljave robe točka koja usisava energiju. Dobro je imati odvojeni prostor u koji ćeš odlagati prljavu odjeću – kantu, koš ili košaru za rublje napuni svim onim komadima odjeće koji ti se inače povlače po podu i kutovima sobe.

Cipele posložene ispred vrata



Bez obzira ispred kojih vrata u domu su poslagane, cipele su pravi “energetski usisivači” - pogotovo ako su prljave. Držite ih zatvorene unutar ormara za cipele.

Hrpe starih novina, časopisa, papira i knjiga



Ok, ne možeš izbjeći ovu stavku jer sigurno imaš hrpu knjiga, skripti i bilješki svuda po sobi ili stanu, ali novine svakako baci u kantu za smeće ili ih skupljajte negdje u ostavi i dajte za reciklažu čim ih pročitate, a ukoliko sakupljaš magazine ili knjige, čuvaj ih na policama, a ne na podu ili u kutu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti donijet će lošu energiju.

Iskrivljeni ili okrhnuti tanjuri, zdjele i čaše



Polomljeno posuđe donosi lošu energiju kome god da ga koristi, tvrde Feng shui stručnjaci. Radije investiraj u najjeftiniji novi komplet posuđa nego da koristiš skup, ali oštećen komplet. Korištenje ovakvog posuđa može utjecati na karijeru ili financije.

Prazne staklenke riže, soli i šećera



Svima nam se događa da nam zalihe najneophodnijih namirnica nestanu, pogotovo tijekom studija, ali Feng shui učitelji kažu da nikada ne treba dopustiti da vam staklenke u kojima držite rižu, sol i šećer budu potpuno prazne. Police s praznim staklenkama u kuhinji negativno utječu na sreću i sklad u obitelji stoga se pobrini da su uvijek pune. Barem te namirnice ne koštaju mnogo.

L.B./izvor: Atma
foto: Freeimages

Još vijesti