Mojfaks.hr u Vijesti

Imat će restoran i 70 kreveta: Uskoro kreće gradnja novog studentskog doma nedaleko Zagreba

Odlična vijest stiže za studente koji su došli studirati u Petrinju – u tom malom gradu, udaljenom tek 45 kilometara od metropole, niknut će studentski dom. Dom će biti opremljen sa 70 ležajeva te studentskim restoranom, a sve je počelo sklapanjem sporazuma između Sveučilišta u Zagrebu i Sisačko-moslavačke županije.

19. prosinca 2018 11:49
Imat će restoran i 70 kreveta: Uskoro kreće gradnja novog studentskog doma nedaleko Zagreba

Imat će restoran i 70 kreveta: Uskoro kreće gradnja novog studentskog doma nedaleko Zagreba Foto: MojFaks

Sporazum o izgradnji studentskog doma u Petrinji, kojeg su u utorak u Sisku potpisali rektor Damir Boras i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Sporazumom je definirano da će Sisačko-moslavačka županija izraditi svu nužnu dokumentaciju za dom, kojeg će koristiti studenti petrinjskog Odsjeka Učiteljskog fakulteta, a Sveučilište će aplicirati za sredstva iz fondova EU, prenosi portal vijesti.hr.

Iako je Petrinja manji grad, ondje studira 545 studenata... izvor: petrinjaturizam.hr

Vrijednost objekta sa 70 ležajeva, u sklopu kojeg će biti i studentski restoran, je oko 20 milijuna kuna. Za tu je potrebu fakultetu susjedna Osnovna škola u Petrinji već donirala parcelu za dom. Rektor Boras je kazao kako zagrebačko Sveučilište tako potvrđuje da brine o tzv. malim fakultetima, poput Učiteljskog u Petrinji ili Metalurškog u Sisku, koji su uz dugu tradiciju zadržali i visoku razinu obrazovanja.


...Dodatni smještaj: Split dobiva još jedan studentski dom i to na Klisu?...


Učiteljski fakultet u Petrinji, kako je napomenuo prodekan Marko Badrić, ima čak 545 redovnih i izvanrednih studenata. Većina njih je iz drugih mjesta, pa će projekt studentskog doma biti od velike važnosti, ne samo za Petrinju i Sisačko-moslavačku županiju, nego i za cijelu Hrvatsku. Oko 260 redovnih studenata sada putuje na nastavu u Petrinju ili privatno stanuje u Petrinji, pa će im budući dom biti od velike pomoći tijekom studija, pišu vijesti.hr.

autor: MojFaks
izvor: vijesti.rtl.hr/HINA
foto: arhiva@MojFaks

Još vijesti