Mojfaks.hr u Vijesti

iPhone aplikacija studentu spasila život

U svom telefonu sigurno imaš milijardu aplikacije koje nikada ne koristiš, a mogle bi te iznenaditi svojom učinkovitošću! Mnogo aplikacija može ti pomoći, posebice u kriznim situacijama...

29. listopada 2015 16:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studenti s fakulteta Georgia Tech pomoću jedne ovakve aplikacije pronašli su nestalog kolegu. To je zbilja jedna korisna aplikacija!

James "Jimmy" Hubert, član Phi Delta Theta bratstva na ovom fakultetu, može zahvaliti prijateljima i njihovim tehnološkim vještinama, jer upravo ga je to spasilo iz nevolje.

Nakon što Jimmyja nitko nije vidio 48 sati nakon partija bratstva kojemu pripada, prijatelji su se zabrinuli i objavili post o njegovom nestanku na Facebooku. Iako je policija obaviještena, nisu htjeli započeti s potragom prije ponedjeljka. Srećom, nekolicina njegovih prijatelja imala je ideju kako to riješiti.

Nakon što su čule da je Jimmy nestao, njegove kolegice s kojima je išao u srednju školu – Emma Jeffrey i Alexandria Vandelinde – odlučile su uzeti stvari u svoje ruke. Saznale su da je u džepu imao mobitel djevojke s kojom je izašao na zabavu, a s obzirom da se radilo o iPhone telefonu odlučile su pokušati locirati uređaj pomoću MyPhone aplikacije. Djevojke su zatim pretražile lokaciju na kojoj je telefon zadnji put bio upaljen – radilo se o mjestu sedam milja udaljenom od mjesta zabave, blizu tračnica. Baš kad su htjele odustati od potrage, uočile su Jimmyja – bio je ozlijeđen i nije se mogao kretati.

Jimmyja su pronašle u izbiljnom stanju: osim fizičkih ozljeda bio je i pothlađen pa ga je trebalo ugrijati i stabilizirati prije operacije koja ga je čekala. Slomio je nekoliko kostiju, a kad su ga pronašli bio je i djelomično paraliziran. Sad je na dobrom putu da se potpuno oporavi. Iako informacije o tome što se točno dogodilo još nisu poznate, sumnja se da je Jimmyja netko opljačkao.

U svakom slučaju – nije loše na telefonu imati aplikaciju za lociranje uređaja. Nikad ne znate kad vam može pomoći ili čak spasiti život.

L.B./izvor: USA Today
foto: screenshot

Još vijesti