Mojfaks.hr u Vijesti

Isplati se štrebati anatomiju: Studentima medicine stipendije od 1200 kuna mjesečno

Natječaj će gradska uprava, kao i za linije po socijalnom statusu – 800 kuna, odnosno deficitarnih zanimanja 400 kuna, mjesečno raspisati 2. listopada i bit će otvoren cijelog tog mjeseca.

18. rujna 2017 14:48
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prema odluci Gradskog vijeća Pakrac od ove akademske godine Grad Pakrac uvodi treću liniju stipendiranja svojih studenata. Ona je namijenjena isključivo studentima medicine i po veličini je najizdašnija – po 1.200 kuna deset mjeseci godišnje.

Pravo na ovu stipendiju imaju studenti medicine na hrvatskim sveučilištima koji su državljani RH s najmanje dvije godine prijavljenog prebivališta na području Grada Pakraca, koji su završili četvrti razred srednje škole s prosjekom ocjena od najmanje 4,5 (za studente prve godina) odnosno za starije studente da je prethodnu studijsku godinu završio s najmanjom prosječnom ocjenom od 3,0 i sakupio najmanje 55 ECTS bodova.

Obveze stipendista


Sklapanjem ugovora korisnik stipendije se obvezuje da će uspješno završiti cjelokupni studij uključujući i apsolventsku godinu tijekom koje ne prima stipendiju. Podrazumijeva se redoviti završetak studijske godine i prelazak na višu godinu te je po završetku studiranja obvezan odazivom na natječaje tražiti posao u zdravstvenim ustanovama na području Grada Pakraca najmanje šest mjeseci, a ukoliko ne dobije posao u tom roku ta obveza mu prestaje. Naravno pritom se uzima u obzir eventualno znanstveno napredovanje. Student za vrijeme primanja pakračke stipendije ne može primati niti jednu drugu. Korisnik koji prekine studiranje je dužan vratiti cjelokupan iznos primljene stipendije.

Grad je predvidio da kroz ovu liniju može imati maksimalno deset studenata sa svih godina studiranja. Ukoliko se narednih godina pojavi veći broj kandidata od predviđenih deset pravi se rang lista s pripadajućim bodovima koji se mogu zaraditi ovisno u ocjenama od nula do deset bodova, za svaku višu godinu studija dobiva se po dva dodatna boda te dodatne bodove na socijalni status kao što je broj članova obitelji, broj djece koja se školu, djeca smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog branitelja, dijete vojnog ili civilnog invalida Domovinskog rata, te student s tjelesnim oštećenjem do najmanje 70 posto.

L.B./izvor: pakrac.hr
foto: moj-posao.net

Još vijesti