Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Istraživanje pokazalo – studenti usamljeniji od penzionera

MojFaks | Vijesti, 27.11.2014.Istraživanje pokazalo – studenti usamljeniji od penzionera

Istraživanje koje je proveo gigant zdravstvenih osiguranja AXA PPP pokazalo je da su penzioneri manje usamljeni od tebe i tvojih kolega.

Analizom su obuhvaćeni studenti u dobi od 18 do 24 godine, a rezultati su pokazali da se četiri puta češće osjećaju usamljenima od osoba koje su starije od 70 godina. Čini se da se osjećaj usamljenosti 'splašnjava' s godinama pa ćete morati pričekati zreliju dob da se napokon riješite tog nezgodnog osjećaja.

Istraživanje je pokazalo da se 27% studenata osjeća usamljeno većinu vremena, u usporedbi sa samo 7% sedamdesetogodišnjaka koji se tako osjećaju.

Direktor dijela AXA PPP koji se bavi pružanjem psiholoških usluga izjavio je: “Zabrinjavajuće je da se četvrtina osoba od 18 do 24 godine osjeća usamljeno većinu vremena. Čini se da unutar populacije postoji nakupina osoba koje su usamljene, a da nitko uopće ne primjećuje.

Dodao je: “Imamo tendenciju zamišljati da mladi uživaju u blagodatima dobro umreženog društvenog života, ali to ne znači da nemaju skrivenih problema. Osobe u tim godinama najčešće iskuse brojne životne promjene što može doprinijeti tom osjećaju.

Smatrate li da su rezultati ovog istraživanja točni?

L.B./izvor: The Tab
foto: Shutterstock


istraživanjeAXA PPPusamljenoststudentipenzionerigodineKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se