Mojfaks.hr u Vijesti

iStudiez Pro - odlična iPhone aplikacija za studente

Možda postotak naših studenata koji posjeduju Appleovu igračkicu nije nešto senzacionalan, ali ipak predstavljamo izuzetnu aplikaciju za sretnike koji u džepu furaju indeks i iPhone – iStudiez Pro

19. srpnja 2010 11:18
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kada su profesorove konzultacije, ispitni rokovi, predavanja, je li otkazana nastava u nekom tjednu i domaće zadaće vezane za kolegij, vlasnici iPhonea odsada mogu imati zabilježeno sve na jednom mjestu, elegantno i pregledno. Aplikacija iStudiez Pro vaš je studijski menadžer, da tako kažemo, i za svaki vam dan izlistava dužnosti koje ste prethodno unijeli u bazu podataka. Nešto poput interaktivnog i proširenog rasporeda sati gdje na jednom screenu vidite sva predavanja za taj dan, ime profesora, naziv učionice i tako dalje i tako bliže.

Potom možete vidjeti pregled za čitav tjedan jednako kao i sve zadatke vezane za kolegije, skupljene pod tabom "assigments". Jednako ako postoji posebna stranica gdje se nalaze sve usputne informacije vezane za pojedini kolegij – posebne informacije koje su profači dali eventualno, pa praznici, slobodni dani ili odgođena nastava. Opet, sve zavisno od toga što ste unijeli.



Naravno, jedna od poanta aplikacije je da vas podsjeti na stvari kada se vama to neda ili podsvjesno odbijate misliti na njih. Na primjer, večer prije vas sustav notifikacija podsjeća na akademske dužnosti idućeg dana - rokove seminarskih radova i ini domaćih zadaća, kao i na ispite.

iStudiez Pro radi i na iPadu, samo izgleda nezgrapnije, a i malo je vjerojatno da ćete okolo nositi tablu poprilične veličine u te svrhe. To kao da objesite vekericu oko vrata ne bi li znali koliko je sati.

Krešimir Dujmović

Još vijesti