Mojfaks.hr u Vijesti

Iz cijele regije na Cambridgeu najviše srpskih studenata!

Trenutno na Cambridgeu studira više od 30 srpskih genijalaca, od čega dvadesetak dolazi iz najvećeg rasadnika talenata u zemlji - Matematičke gimnazije. Četvorica veličanstvenih među njima - Luka Bojović (18), Ivan Tanasijević (19), Miloš Stanojević (19) i Petar Veličković (21), za Blic su otkrili što se krije iza “invazije Srba” na čuveno englesko sveučilište.

7. Siječnja 2015 13:12
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Moglo bi se reći da smo posljednjih pet-šest godina mi iz Srbije najbrojniji na Cambridgeu među vršnjacima u regiji. Nama stvarno nije teško upisati se. Matematička gimnazija nas veoma dobro priprema, steknemo više znanja nego prosječan student iz Velike Britanije i onda nam je na prijemnom ispitu lako”, objašnjava Petar Veličković, student treće godine računarstva.

Većina Srba pohađa najjači Tinity College koji je istovremeno i najbogatiji, pa ovim studentima daje punu ili bar polovičnu stipendiju za školovanje.

Izboriti se za mjesto na Cambridgeu koji je iznjedrio više od 80 nobelovaca, s pravom se smatra izuzetnim uspjehom.

Uvjeti studiranja su takvi da vas stalno potiču na učenje. Svaki fakultet za svoje studente organizira mala predavanja u kojima se profesor i dva studenta okupljaju jednom tjedno za svaki predmet”, kaže Miloš Stanojević (19), student računarstva.

U Srbiji bi, ako bude uvjeta, gradili svoju budućnost: “Ne mogu zamisliti život van Srbije”, tvrdi Ivan Tanasijević koji na Cambridgeu studira matematiku s fizikom.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Blic
foto: Pinterest

Još vijesti