Mojfaks.hr u Vijesti

Ispred zgrade splitskog Fakulteta zasađeno Hajdukovo drvo smokve

Ispred zgrade tri Fakulteta na splitskom Kampusu posađena je smokva čime se simbolično obilježila suradnja između Sveučilišta i nogometnog kluba Hajduk te vraćanje ovog nogometnog kluba njegovim sveučilišnim korijenima.

19. prosinca 2016 12:27
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sađenjem smokve ispred zgrade tri Fakulteta završen je projekt "Hajdukova murva", ali i simbolično prikazana suradnja između HNK Hajduk i splitskog Sveučilišta. Radi se o sadnici koja će biti trajno posađena ispred Fakulteta, a bit će zasađena u kameni postament te će imati ogradu od kovanog željeza.

Projekt Hajdukove murve predstavila je Olivera Tančeva Crmarić, a Ivan Rilov je kazao kako je ovaj događaj iznimno važan u simboličkom smislu. Naime, Sveučilište, odnosno Universitas studiorum , označava znanje, edukaciju, a murva, odnosno morus, ustrajnost, snagu. U tom kontekstu, Hajduk kao ogledalo društva nosi simboliku oba pojma te su mu za uspjeh i daljnji razvoj, kao i svakom pojedincu i društvu u cjelini, potrebne čast i stručnost, piše na stranici splitskog Sveučilišta.


Izvor: Pixabay

"Ovaj događaj u sebi, uz simboličnu važnost, nosi i želju da Hajduk bude nositelj kvalitete te da bude još bliži Sveučilištu. Već imamo potpisane ugovore o suradnji s Ekonomskim i Kineziološkim fakultetom, dogovaramo se još s nekim fakultetima, jer implementacijom stručnosti i znanja želimo podići Hajduk na svjetsku razinu" kazao je predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos za unist.


Izvor: unist.hr

Rektor Šimun Anđelinović rekao je kako je ova sadnja odličan pokazatelj suradnje između Sveučilišta i nogometnog kluba te je istaknuo da je Sveučilište vrlo ponosno što za svoju nastavnu bazu ima Hajduk, a trajno posađena murva je vječna spona između njih.

Ivana Petrić
foto: Pixabay

Još vijesti