Mojfaks.hr u Vijesti

Jedan od pet studenata misli da je preplatio diplomu koja je – beskorisna

Gotovo petina diplomaca misli da je njihov studijski program bio preplaćen, a diplome koje su završavanjem studija stekli – beskorisne.

26. studenog 2014 10:54
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ekvivalent od 60 britanskih tisuća studenata po godini misli da su bezvrijedna predavanja uništila vrijednost njihovih studijskih grupa koje su time postale preskupe za ono što dobiju nakon diplome, otkrilo je istraživanje koje je proveo 'Which?'.

Više od polovine diplomaca kritiziralo je nekonzistentno i nedosljedno podučavanje na kolegijima i manjak potpore kad su nakon studija pokušali naći posao. Gotovo pola ispitanika izjavilo je da nikad nisu imali dovoljno vremena provedenog s profesorima, a prilikom kojeg bi im bilo najlakše savladati gradivo.

Samo polovina ispitanika smatra da su morali naporno raditi da bi diplomirali, kao i da seminari nisu bili vrijedni pohađanja.

Shakeel Hashim, brucoš sa koledža Keble u sklopu Sveučilišta Oxford, izjavio je: "Definitivno bi se moglo reći nešto o tome zašto različiti fakulteti koštaju više ili manje."

Cristina Criddle, studentica treće godine povijesti i politike u Liverpoolu dodala je: “Predavanja su smiješna, obzirom koliko ih plaćam. Na fakultetu sam jednom tjedno po tri sata. Podučavanje je nekonzistentno, a kad i uživam u njemu ne dobivamo dovoljno sati rada s profesorom.

Profesor Sir Steve Smith sa Sveučilišta Exeter tvrdi: "Britanske diplome su odlične po omjeru vrijednosti i uloženog novca."

Što mislite kako kotiraju hrvatske diplome po pitanju omjera uloženog i dobivenog?

izvor: The Tab

Još vijesti